Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός 200 Χρόνια Από Την Ελληνική Επανάσταση Νάσος Νασόπουλος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πέραν των 1,95 δις δολάρια η αγοραία κεφαλαιοποίηση των Crypto Punks

Πέραν των 1,95 δις δολάρια η αγοραία κεφ...

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ερευνητών του Institute For the Future (IFF), του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Τα Crypto Punks έχουν φθάσει αξεπέραστα επίπεδα κεφαλαιοποίησης εν όψει της δημοπρασίας-ορόσημο 9 από αυτά από τον οίκο Christie’s

Η αξία του συνόλου των 10,000 Crypto Punks, του πρώτου και πιο δημοφιλούς οικοσυστήματος NFT (Non-FungibleToken), που βασίζεται στο Ethereum (ETH), έχει ξεπεράσει τα 1,95 δις αμερικανικά δολάρια  (1,6 δις ευρώ), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ερευνητών του Institute For the Future (IFF), του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίαςανέλυσε τα δεδομένα πωλήσεων των Crypto Punk από την1η Ιανουαρίου 2021 μέχρι σήμερα, ώστε να υπολογίσει, μέσα από ποικίλα μοντέλα μηχανικής μάθησης, την αξία κάθε μεμονωμένου Crypto Punk. Η ομάδα υπολογίζει ότι η συνολική αξία των Cyrpto Punk στις 9 Μαΐου 2021 ήταν 476,113ETH (ή 1.95 δις δολάρια, σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες). Πρόκειται για την πρώτη φορά που αγοραία κεφαλαιοποίηση υπολογίζεται για το σύνολο ενός οικοσυστήματος NFT, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ομάδα.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο κ. Ali Tayari, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, σημείωσε: «Η καθιέρωση αποτιμήσεων που αφορούν το σύνολο ενός οικοσυστήματος, στη βάση χιλιάδων ή και δεκάδων χιλιάδων NFTs είναι εφικτή μόνο μέσα από την αυτοματοποιημένη ανάλυση, η οποία αποτελεί έναν κρίσιμο σύνδεσμο, που μέχρι σήμερα απουσίαζε από το οικοσύστημα NFT. Προσβλέπουμε στη συνεχή εξέλιξη των προτύπων αποτίμησης που έχουμε δημιουργήσει, καθώς και στην επέκταση της εφαρμογής τους σε άλλα έργα NFT κατά τη διάρκεια των ερχόμενων εβδομάδων».

Με τη σειρά του, ο κ. Αντώνης Πολεμίτης, Διευθυντής στο IFF και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, δήλωσε: «Τα NFT είναι ήδη μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, εν μέρει λόγω της πρωτοποριακής συμβολής της ομάδας LarvaLabs, δημιουργού των Crypto Punks. Πιστεύουμε ότι, με την πάροδο του χρόνου, η βιομηχανίαNFT θα επεκταθεί πέρα από τις τέχνες και τα συλλεκτικά αντικείμενα, για να αντιπροσωπεύσει ένα μεγάλο εύρος περιουσιακών στοιχείων, υπηρεσιών και κοινοτήτων. Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίαςτα NFT θα αντιπροσωπεύουν τρισεκατομμύρια δολάρια σε ψηφιακή εγγενή μορφή. Είναι εξαιρετικής σημασίας για όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτό το οικοσύστημα να έχουν στη διάθεσή τους ισχυρές και αξιόπιστες αυτοματοποιημένες μετρήσεις αξίας. Ευελπιστούμε ότι το IFF μπορεί να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στη θεμελίωση σχετικών σημείων αναφοράς σε αυτό το τόσο συναρπαστικό πεδίο».

Οι αποτιμήσεις Crypto Punk υπολογίζονται καθημερινά και είναι διαθέσιμες στο NFTValuations.com. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ερευνητικό έργο βρίσκονται στη σελίδα www.NFTValuations.com/about.

Σχετικά με το Institute For the Future(IFF)

Το Institute For the Future (IFF) πρωτοπορεί σε θέματα εκπαίδευσης και έρευνας για το blockchain και τα ψηφιακά νομίσματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόκειται για ένα διεπιστημονικό ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, που στοχεύει στην προώθηση τεχνολογιών της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, στην αποτελεσματική εφαρμογή τους στη βιομηχανία, τη διακυβέρνηση και την εκπαίδευση, καθώς και στην αξιολόγηση των επιπτώσεών τους στην απασχόληση, την ανάπτυξη και τη ζωή μας στο μέλλον. Το IFF κατέχει το ρόλο του ακαδημαϊκού εταίρου της κοινοπραξίας για τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου και Φόρουμ για το Blockchain (EU Blockchain Observatory and Forum), παρέχοντας συμβουλές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για όλες τις σχετικές πτυχές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τομείς έρευνας, τις δράσεις και τις συνεργασίες του IFF, καθώς και για την ανάπτυξη ερευνητικών συνεργασιών, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας: Website: www.unic.ac.cy/iff | Email: [email protected] | Twitter: @IFFunic.

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί το μεγαλύτερο σε αριθμό φοιτητών πανεπιστήμιο στην Κύπρο και το μεγαλύτερο στη νότια Ευρώπη με κύρια γλώσσα διδασκαλίας την αγγλική. Αναγνωρίζεται διεθνώς για τη δυναμική και πρωτοπόρο συμβολή του στην εκπαίδευση και την έρευνα στα ψηφιακά νομίσματα και την τεχνολογία Blockchain, καθώς είναι το πρώτο πανεπιστήμιο παγκοσμίως το οποίο προσέφερε ακαδημαϊκό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο εν λόγω επιστημονικό πεδίο, το 2013.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά