Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εμπόδια στο άνοιγμα της Παιδοψυχιατρικής Μονάδας του Καραμανδανείου

Πάτρα: Εμπόδια στο άνοιγμα της Παιδοψυχι...

Αναζητείται λύση

Τεκμηριωμένες ενστάσεις στην εντολή της Διοίκησης του Καραμανδανείου Πατρών για εφημερίες παιδιάτρων στην υπό λειτουργία Μονάδα Παιδοψυχιατρικής Νοσηλείας του νοσηλευτικού ιδρύματος που στεγάζεται στην περιοχή του Κάστρου της πόλης, έχουν υποβάλει οι γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η διευθύντρια της Μονάδας έχει ζητήσει την παρουσία Παιδιάτρου στο χώρο της Μονάδας, επισημαίνοντας, επί της ουσίας, ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορεί να ξεκινήσει η λειτουργία της.

Ωστόσο οι ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι ιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής του Καραμανδανείου, με επιστολή τους, την οποία έχουν κοινοποιήσει στους συναρμόδιους Υπουργούς και σε όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς της περιοχής, επισημαίνουν ότι η εφημερία τους στην συγκεκριμένη Μονάδα, με προφορική εντολή της Διοίκησης, αποτελεί αντιποίηση ειδικότητας και δεν προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία.

Όπως επισημαίνουν η Παιδοψυχιατρική κλινική ανήκει στον Ψυχιατρικό τομέα, που καμία σχέση δεν έχει με την Παιδιατρική, που ανήκει στον Παθολογικό τομέα. Επίσης τονίζουν ότι από το πρόγραμμα της ειδικότητάς τους, εφημέρευση σε παιδοψυχιατρική κλινική δεν προβλέπεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μονάδα είναι πλήρως στελεχωμένη με ειδικευμένους ψυχιάτρους και νοσηλευτές και από την πλευρά του Διευθυντή της Παιδιατρικής και της Ιατρικής Υπηρεσίας του Καραμανδανείου τονίζεται ότι σε περίπτωση που κάποιο από τα παιδιά χρίζει περαιτέρω φροντίδας θα του παράσχεται άμεσα.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, Στέλιος Τσόχατζης μιλώντας στο thebest.gr επιβεβαιώνει την ύπαρξη του εγγράφου των Παιδιάτρων του Καραμανδανείου. Χαρακτηρίζει απαράδεκτο το «εντέλλεσθε» της Διοίκησης προς τους γιατρούς να εφημερεύουν σε κτίριο εκτός του Νοσοκομείου καλώντας την να κατεβάσει τους τόνους. Παράλληλα επισημαίνει ότι υπάρχει και έγγραφο της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας η οποία υποστηρίζει ότι ανακύπτουν σοβαρά ζητήματα για την ασφαλή λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής Μονάδας σε άλλο κτίριο, εκτός Νοσοκομείου.

Το θέμα που έχει προκύψει θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σύντομα διότι επίκειται η λειτουργία της Μονάδας που θα αποτελέσει κεφάλαιο για την παιδοψυχιατρική σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις