Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τα social media θυμήθηκαν που ο Μητσοτάκης λοιδορούσε Τσίπρα για την πατέντα εμβολίων και ...το γλέντησαν

Τα social media θυμήθηκαν που ο Μητσοτάκ...

Μετά τη σχετική πρόταση Μπάιντεν για άρση της πατέντας

"Δεν μπορώ πάντως να μη σχολιάσω ένα έκτο έωλο επιχείρημα το οποίο ακούστηκε από τα χείλη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γιατί δεν παίρνετε τις πατέντες των εμβολίων ώστε να παράγονται εδώ απο ελληνικές εταιρείες. Πάλι καλά που δεν μας ζητήσατε να κρατικοποιηθεί η Pfizer και η AstraZeneca με ένα νόμο και ένα άρθρο. Αυτά είναι αστεία επιχειρήματα, είναι αστεία πυροτεχνήματα και η ανορθολογικότητα τους καταδείχθηκε αμέσως από τις ίδιες τις φαρμακοβιομηχανίες.

Είτε δηλώνουν σοβαρή άγνοια για τα ισχύοντα στο διεθνές ερευνητικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, είτε κάτι άλλο μια ανεξήγητη αφέλεια, μια διάθεση παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης όμως είναι επιβεβλημένο σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές ο πολίτης πάνω από όλα να έχει υπεύθυνη ενημέρωση να μη την έχει μόνο από την κυβέρνηση, να την έχει και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Διότι φαίνεται ότι κάποιοι μετά τα λεφτόδεντρα, ανακάλυψαν και τα εμβολιόδεντρα".

Αυτό είχε απαντήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στις 15 Ιανουαρίου 2021 στη Βουλή, λίγες μέρες αφότου ο κ. Τσίπρας είχε προτείνει, να αναλάβει η χώρα πρωτοβουλία και να ζητήσει από την ΕΕ να εξασφαλίσει τις πατέντες των εμβολίων, ώστε να μπορούν να παράγονται μαζικότερα οι δόσεις που χρειάζονται για τον άμεσο εμβολιασμό των πολιτών, για να εισπράξει τον χλευασμό του πρωθυπουργού ο οποίος μίλησε τότε για "εμβολιόδεντρα".

 

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις διεθνών πολιτικών στελεχών με κυριότερη αυτή του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν περί άρσης της πατέντας του εμβολίου προς χρήση από τα κράτη, ορισμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης επιχείρησαν να ...αλλάξουν τη σειρά των γεγονότων, ισχυριζόμενα πως η πρόταση για άρση της πατέντας, ήταν εξ' αρχής πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παραβλέποντας τα παραπάνω.

Το θέμα πήρε γρήγορα διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες θυμήθηκαν το παραπάνω περιστατικό και δεν άφησαν ασχολίαστη τη στάση της κυβέρνησης αλλά και αρκετών μέσων ενημέρωσης. Την ίδια στιγμή και νέα σχόλια προκαλεί στα σόσιαλ μίντια το γεγονός ότι οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταψήφισαν την πρόταση για άρση στις πατέντες των εμβολίων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις