Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκίνησαν από την Αχαΐα διαδικτυακές συνελεύσεις για την ανάλυση του Προγράμματος

ΣΥΡΙΖΑ:  Ξεκίνησαν από την Αχαΐα διαδικτ...

Την αρχή έκαναν οι οργανώσεις της Πάτρας

Διαδικτυακές συνελεύσεις για την ανάλυση του Προγράμματος, ξεκίνησαν από χθες στην Αχαΐα, απ' τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Την Δευτέρα 19-4-2021 αρχή έκαναν οι οργανώσεις της Πάτρας με την συμμετοχή των στελεχών του Κόμματος Κ. Ζαχαριάδη και Αντώνη Λιάκου, ενόψει της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του Απριλίου.

Ο πανεπιστημιακός Αντ. Λιάκος, εμπνευστής του προγράμματος του κόμματος, μιλώντας για το πρόγραμμα Πισαρίδη της ΝΔ, που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση στα εργατικά σωματεία, είπε ότι σκοπός της είναι να ισοπεδώσει την Εργασία, διότι δόγμα του νεοφιλελευθερισμού θεωρεί την σημερινή μορφή της Εργασίας ως υπαίτια της οικονομικής καθυστέρησης της χώρας, με ευθύνη των συνδικάτων, ενώ αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζει πως ακριβώς επειδή η κυβέρνηση, κατ' απαίτηση των μεγαλοεργοδοτικών οργανώσεων, υπονομεύει τα συνδικάτα και ενοχοποιεί τους εργαζόμενους, που τους παραδίδει απροστάτευτους στην βουλιμία των εργοδοτών, πιστεύει πως μέσα από την άκριτη υποστήριξη των μεγαλοεργοδοτών θα υπάρξει οικονομικά ανάπτυξη, από την οποία μερίδιο θα λάβουν και οι εργαζόμενοι. Όμως η επί σειρά ετών ασκούμενη πολιτική πραγματικότητα απέδειξε το αντίθετο. Γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει να δώσει σκληρές μάχες για να μην περάσει το σχέδιο Πισαρίδη, που έρχεται από το παρελθόν.

Και έκανε την πρόβλεψη ότι η Ελλάδα δεν θα είναι ίδια μετά το τέλος της σημερινής κρίσης!

Από την πλευρά του ο Κ. Ζαχαριάδης, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστήριξε ότι η ΝΔ σήμερα βρίσκεται μέσα στην τέλεια καταιγίδα και καθημερινά σπάει και από ένα ρεκόρ. Αυτό βλέπουμε ιδίως στα κρούσματα της πανδημίας, παρά το πιο μεγαλύτερο σε χρόνο λοκντάουν στην χώρα, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η εικόνα του ατσαλάκωτου Μητσοτάκη και της κραταιάς ΝΔ ανήκει στο παρελθόν.

Μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις βεβαίωσε: Δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουμε σύντομα εκλογές, παρά τα όσα καλλιεργούσε το σύστημα των συμβούλων του Μαξίμου και αναμετέδιδαν τα φιλικά της ΜΜΕ. Αλλά επειδή την έχουμε πατήσει στο παρελθόν είμαστε πιο προετοιμασμένοι.

Μάλιστα μέλος της τηλεδιάσκεψης έθεσε το ρητορικό ερώτημα, αφού η σημερινή ΝΔ, με τους τόσους θανάτους που προκαλεί η αλλοπρόσαλλη πολιτική της, μοιάζει με γραφείο κηδειών, τι εκλογές να προκηρύξει; Γιατί; Για να κάνει τα μνημόσυνα;

Η τηλεδιάσκεψη επί τρεισήμισι ώρες παρείχε τη δυνατότητα να θέσει τους προβληματισμούς του ένα αρκετά μεγάλο τμήμα των παρόντων, τις απόψεις των οποίων θα μεταφέρει στην ηγεσία του κόμματος το κλιμάκιο που ήταν παρόν

Στη συνέλευση συμμετείχαν τα μέλη των τοπικών οργανώσεων μελών του Δήμου Πατρών και ειδικότερα, οι οργανώσεις μελών:

Ρίου, Αρκτικού Διαμερίσματος, Αγίας Σοφίας – Ζαβλανίου, Κεντρικού Βορείου Διαμερίσματος, Κεντρικού Νοτίου Διαμερίσματος, Προσφυγικών, Νοτίου, Μεσσάτιδας (Οβρυάς), Ανατολικού Διαμερίσματος, Παραλίας και Βραχνεΐκων.

Την Πέμπτη 22.4.2021 και ώρα 7:30 μμ το απόγευμα θα λάβει χώρα η διαδικτυακή συνέλευση όπου τις προγραμματικές κατευθύνσεις θα παρουσιάσουν οι συντρόφισσες Σία Αναγνωστοπούλου και Ρένα Δούρου. Στη συνέλευση αυτή θα συμμετάσχουν τα μέλη των τοπικών οργανώσεων μελών της περιφέρειας της Αχαΐας και των κλαδικών οργανώσεων μελών και ειδικότερα, οι οργανώσεις μελών:

Ανατολικής Αιγιάλειας (Ακράτας), Διακοπτού, Αιγίου, Καλαβρύτων, Τριταίας, Χαλανδρίτσας, Δυτικής Αχαΐας, Δικηγόρων, ΕΒΕ, Εκπαιδευτικών, Πανεπιστημιακών και Υγειονομικών.

Το σχέδιο των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου το σχέδιο των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κόμματος και τίθεται σε δημόσια κοινωνική διαβούλευση ενόψει της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του Απριλίου.

· Ο σύνδεσμος της ανάρτησης του σχεδίου των προγραμματικών θέσεων εδώ: https://bit.ly/3agEy5o

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις