Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Γιατί ο πρίγκιπας Φίλιππος θα μείνει σε αναμονή μέχρι να πεθάνει η βασίλισσα

Γιατί ο πρίγκιπας Φίλιππος θα μείνει σε ...

Στη σκιά της βασίλισσας Ελισάβετ ακόμα και μετά θάνατον ο πρίγκιπας Φίλιππος, αφού δεν θα ταφεί μέχρι να πεθάνει η 95χρονη μονάρχης

Όπως στη ζωή, έτσι και στο θάνατο ο πρίγκιπας Φίλιππος θα βρεθεί και πάλι σε δεύτερη μοίρα, αφού θα πρέπει να περιμένει μέχρι να πεθάνει η σύζυγός του βασίλισσα Ελισάβετ, προκειμένου να ταφεί στην τελευταία του κατοικία.

Μέχρι τότε, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου θα βρίσκεται σε αναμονή στο Royal Vault, ένα σκοτεινό σπήλαιο που είναι "θαμμένο" κάτω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Γουίνσδορ.

Στο συγκεκριμένο χώρο έχει ταφεί ο Βασιλιάς Τζορτζ, όπως και η Βασιλομήτωρ, ενώ εκεί βρίσκονται και οι στάχτες της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας που αποτεφρώθηκε.

Το Royal Vault, όπου η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου θα μείνει προσωρινά, είναι ο χώρος ανάπαυσης πολλών βασιλικών απογόνων, συνολικά 24.

Όταν φύγει από τη ζωή η βασίλισσα Ελισάβετ, τόσο αυτή όσο και ο πρίγκιπας Φίλιππος θα ξανασυναντηθούν μετά θάνατον, και θα ταφούν ο ένας δίπλα στον άλλο στο King George VI Memorial Chapel, που βρίσκεται επίσης στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Τότε, ο Δούκας του Εδιμβούργου θα ακολουθήσει τη σύζυγό του και θα μεταφερθεί στον τελευταίο χώρο ανάπαυσης στο μικρό παρεκκλήσι του μνημείου.

Αποδεικνύεται, έτσι, ότι ακόμα και μετά θάνατον, ο πρίγκιπας Φίλιππος εξακολουθεί να υπόκειται στο πρωτόκολλο της βασιλικής οικογένειας, έχοντας δευτερεύουσα θέση στην ιεραρχία μετά τη βασίλισσα, όπως ακριβώς και όταν ήταν εν ζωή.

Από τότε που η Ελισάβετ έγινε βασίλισσα, ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν υποχρεωμένος να περπατά δύο βήματα πίσω της και να ζει στη σκιά της. Κάτι που έκανε χωρίς να νιώθει μειονεκτικά, συνοδεύοντας την σύζυγό του σε όλες τις βασιλικές της υποχρεώσεις.

Και θα την περιμένει μέχρι τον θάνατό της, για να οδηγηθούν μαζί στην τελευταία τους κατοικία.

 

πηγή thetoc.gr

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight