Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Γιατί όλες οι royals επιβάλλεται να φορούν καπέλα στην κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου

Γιατί όλες οι royals επιβάλλεται να φορο...

Το βασιλικό dress code

Η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 17 Απριλίου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Γουίνσδορ στις 3 μ.μ. και η τελετουργική πομπή θα περιλαμβάνει πολλές παλιές παραδόσεις καθώς η βασιλική οικογένεια θα αποτίει φόρο τιμής στον Δούκα του Εδιμβούργου.

Υπάρχει μια μακροχρόνια παράδοση που αφορά στο ντύσιμο των γυναικών της βασιλικής οικογένειας σε κάθε περίσταση, ακόμα και στις κηδείες.

Ισχύει ένα αυστηρό πρωτόκολλο σχετικά με το πώς πρέπει να ντυθούν οι royals που θα παραβρεθούν στην κηδεία, και αναμένεται ότι τόσο η Βασίλισσα Ελισάβετ, όσο και η Δούκισσα της Κορνουάλης, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, η κόμισσα του Γουέσεξ, η Πριγκίπισσα Βεατρίκη και η Ευγενία θα φορούν μαύρα καλσόν και φορέματα.Ακόμα, όλες οι γυναίκες αναμένεται να φορούν καπέλο ή κάλυμμα κεφαλής.

Η Κέιτ Μίντλετον και η Μέγκαν Μαρκλ φορούν συχνά καπέλα σε διάφορες περιστάσεις όπως βαπτίσεις, γενέθλια και γάμοι, και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας επιβάλλεται να φορούν καπέλα σε όλες τις επίσημες επίσημες εκδηλώσεις. Σύμφωνα με το Bustle, ο εθιμοτυπικός αυτός κανόνας χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950, όταν θεωρήθηκε ακατάλληλο για τις royals και τις κυρίες ανώτερης τάξης να δείχνουν τα μαλλιά τους δημόσια.

Βέβαια, αν και όλες οι royals που θα παρευρίσκονται αναμένεται να ντυθούν σύμφωνα με αυτές τις παραδόσεις, υπάρχει ένα μέλος της οικογένειας που μπορεί να ντυθεί λίγο διαφορετικά. Ο λόγος για την πριγκίπισσα Άννα - την μοναχοκόρη κόρη του πρίγκιπα Φίλιππου - η οποία είναι πιθανό να φοράει τη στρατιωτική της στολή σύμφωνα με την παράδοση, καθώς οι royals φορούσαν στρατιωτικό ένδυμα σε επίσημες περιστάσεις από τον 19ο αιώνα Δεν θα υπάρξει δημόσια πρόσβαση και πομπή έξω από το κάστρο λόγω περιορισμών του κορονoϊού, ωστόσο η κηδεία θα μεταδοθεί από το BBC και θα γίνει ενός λεπτού σιγή.

Πηγή:thetoc

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight