Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανάσα στην αγορά της Πάτρας το άνοιγμα των καταστημάτων- ΦΩΤΟ

Ανάσα στην αγορά της Πάτρας το άνοιγμα τ...

Ανέβασαν ρολά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα

Ανάσα στο λιανεμπόριο της Αχαϊας από σήμερα, οπότε και ανεβάζουν πάλι ρολά τα 5.000 περίπου εμπορικά καταστήματα. Από σήμερα Δευτέρα, το λιανεμπόριο σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα της Αχαΐας θα λειτουργεί πάλι μετά από δύο μήνες σκληρού λοκντάουν .

Από σήμερα  η έξοδος για ψώνια στην αγορά (με εξαίρεση τα καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ) θα επιτρέπεται με την αποστολή SMS μόνο στον αριθμό 13032, μια φορά την ημέρα. Οι καταναλωτές θα έχουν ένα χρονικό περιθώριο τριών ωρών για να κάνουν τις αγορές τους, είτε με παραγγελία και αγορά εντός του καταστήματος, είτε με παραγγελία και παραλαβή εκτός του καταστήματος.

Επίσης, από την Δευτέρα στο λιανεμπόριο αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων και πλέον η αναλογία πελατών - εμβαδού έχει ως εξής:

> Για επιφάνειες έως 500 τ.μ., 1 άτομο/25 τ.μ.

> Για επιφάνειες άνω των 500 τ.μ., για κάθε 100 τ.μ. πλέον των 500 τ.μ., επιτρέπεται ένας πελάτης.

Ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας μετά την σχετική απόφαση της Παρασκευής εξέφρασε την ικανοποίησή του, δεσμευόμενος ότι θα τηρήσει όλα τα απαιτούμενα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης για να αποδείξει ότι το μικρό λιανεμπόριο δεν επιβαρύνει την επιδημιολογική εικόνα

Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της 6ης ΥΠΕ και του ΕΟΔΥ, από σήμερα και καθημερινά μεταξύ 8:30 - 10:30 κάθε πρωί, οι έμποροι και οι εμποροϋπάλληλοι της Πάτρας, θα μπορούν να προσέρχονται στον εξωτερικό χώρο του Επιμελητηρίου και να διενεργούν rapid tesst, ώστε ο κλάδος θα επαναλειτουργήσει ασφαλώς και να διατηρεί καθημερινά έναν βαθμό υψηλής υγειονομικής επιτήρησης.

Έλεγχοι από κλιμάκια στην αγορά

Από νωρίς το πρωί κλιμάκια και αστυνομικοί της τοπικής αστυνομίας πραγματοποιούν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης του covid-19. Πεζοί αστυνομικοί, αλλά και υπηρεσιακά οχήματα θα περιπολούν κατά κύριο λόγο στο κέντρο της Πάτρας και την ευρύτερη περιφέρεια, όπου θα λειτουργούν καταστήματα. Στόχος των ελέγχων είναι κυρίως, η αποφυγή φαινομένων συνωστισμού εντός και εκτός αυτών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις