Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ανοίγουν τα καταστήματα τη Δευτέρα- Πώς θα λειτουργούν

Πάτρα: Ανοίγουν τα καταστήματα τη Δευτέρ...

Πώς θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο στην Αχαΐα

Aνοίγει και στην Αχαΐα το λιανεμπόριο τη Δευτέρα 12 Απριλίου όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή και οι έμποροι έκαναν τις τελευταίες προετοιμασίες ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Παρασκευή η Αχαΐα ήταν στις τρεις περιοχές που εξαιρέθηκαν από την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου προκαλώντας αναστάτωση και διαμαρτυρίες.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 12 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη και την Αχαΐα, αλλά όχι στην Κοζάνη, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της Covid -19 στην Ελλάδα την Παρασκευή. Συγκεκριμένα, στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας το λιανεμπόριο θα ανοίξει με click in shop και click away, όπως δηλαδή σε όλη τη χώρα, ενώ στην Π.Ε Θεσσαλονίκης μόνο με click away, καθώς, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, στις περιοχές αυτές παρατηρείται σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Αντίθετα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή λόγω της ιδιαίτερης επιδημιολογικής επιβάρυνσης που παρατηρείται στην περιοχή. Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 12 Απριλίου επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, με εξαίρεση α) τον ΚΑΔ: 92.00.12.02 που αφορά τα ΟΠΑΠ play και β) τον ΚΑΔ: 92.00.12 που αφορά τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα/ κερματοδέκτη που παραμένουν κλειστά.

Ακόμη, έπειτα από τη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, αποφασίστηκε το λιανικό εμπόριο να συνεχίσει να λειτουργεί με click away και click inside, ωστόσο αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων, και πλέον η αναλογία πληθυσμού εμβαδού έχει ως εξής:

 

 - για επιφάνειες καταστημάτων έως 500τμ: 1 άτομο ανά 25τμ

 - για επιφάνειες άνω των 500τμ: για κάθε 100 τμ πλέον των 500 τ.μ., επιτρέπεται ένας πελάτης.

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας

Ο αγώνας μας, με τη μαζική συμπαράσταση  και της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της,έφερε αποτέλεσμα. Η φωνή μας, η φωνή της λογικής εισακούστηκε. Μετά από δύο και πλέον μήνες αναγκαστικού lockdownτα καταστήματα λιανικής της Αχαΐας ανοίγουν από την Δευτέρα 12 Απριλίουμε clickinsideκαι clickaway.

 Ήταν εξαρχής φανερό ότι ειδικά τα μικρά  καταστήματα λιανικής που τηρούσαν  όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα δεν αποτελούν εστία μετάδοσης του ιού. Αντίθετα το παρατεταμένο lockdownεπέφερε βαρύτατο οικονομικό πλήγμα στην συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τον οικονομικό κορμό της χώρας και τον μεγαλύτερο εργοδότη.Οι συνάδελφοί μας βρίσκονται σε δεινή θέση και απαιτούνται άμεσα μέτρα στήριξης για είναι δυνατή η επανεκκίνηση της δραστηριότητας τους. Μέτρα ουσιαστικά και όχι επικοινωνιακές ελεημοσύνες για τα οποία έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει την πολιτεία και έχουμε διεκδικήσει και συνεχίζουμε να διεκδικούμε.

Ευχόμαστε στους συναδέλφους υγεία καλή δύναμη και καλές δουλειές.

Ανοίγουμε πάλι τις πόρτες μας τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για να υποδεχθούμε τους συμπολίτες μας καταναλωτές που τους καλούμε, μετην ίδια υπευθυνότητα και αλληλεγγύη που στάθηκαν δίπλα μας στον αγώνα μας,  να  στηρίξουν  τα τοπικά καταστήματα.

Τον τρόπο που θα λειτουργήσει από αύριο, Δευτέρα 12 Απριλίου, το λιανεμπόριο στην Αχαΐα εξήγησε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Πάνος Σταμπουλίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Σταμπουλίδης σημείωσε πως η πρώτη εβδομάδα ανοίγματος στην υπόλοιπη Ελλάδα κύλησε ομαλά. «Οι επιχειρήσεις έχουν τηρήσει απαρέγκλιτα τα μέτρα και αυτό δείχνει ότι μπορούμε να συνεργαστούμε και να πάμε ένα βήμα παρακάτω», σημείωσε.

Η Αχαΐα μπαίνει στο status της Αττικής, με ραντεβού και για παράδοση εκτός και για αγορές εντός του καταστήματος. «Θεωρούμε ότι η αποκλιμάκωση που συντελέστηκε την προηγούμενη εβδομάδα επέτρεψε στους ειδικούς να πάρουν αυτή την απόφαση», τόνισε.

Επειτα από τη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, αποφασίστηκε το λιανικό εμπόριο να συνεχίσει να λειτουργεί με click away και click inside, ωστόσο αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων, και πλέον η αναλογία πληθυσμού εμβαδού έχει ως εξής:

  - για επιφάνειες καταστημάτων έως 500τμ: 1 άτομο ανά 25τμ

 - για επιφάνειες άνω των 500τμ: για κάθε 100 τμ πλέον των 500 τ.μ., επιτρέπεται ένας πελάτης.

Παράλληλα από τη Δευτέρα 12 Απριλίου επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, με εξαίρεση α) τον ΚΑΔ: 92.00.12.02 που αφορά τα ΟΠΑΠ play και β) τον ΚΑΔ: 92.00.12 που αφορά τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα/ κερματοδέκτη που παραμένουν κλειστά.

 

Τέλος, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου υπογράμμισε ότι για τη στήριξη των επιχειρήσεων έχουν ενεργοποιηθεί χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι πρωτόγνωρα για την ελληνική οικονομία σε καιρό ειρήνης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις