Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πρίγκιπας Φίλιππος: Γιατί δεν επισκέφθηκε με την Ελισάβετ ποτέ επίσημα την Ελλάδα

Πρίγκιπας Φίλιππος: Γιατί δεν επισκέφθηκ...

ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ

Σε ηλικία 99 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου. Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος αποτέλεσε το μακροβιότερο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό αρκετά προβλήματα υγείας και είχε παραμείνει στο νοσοκομείο για 28 μέρες, μετά την επέμβαση καρδιάς.

Σύμφωνα με το «Reader’ Digest», θα ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο «Forth Bridge», το οποίο προβλέπει ότι από σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο μπαίνει σε μια εθνική περίοδο πένθους, που θα διαρκέσει μέχρι την κηδεία του Φίλιππου. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, απηύθυνε διάγγελμα προς τον λαό της Βρετανίας, τονίζοντας ότι ο πρίγκιπας «ενέπνευσε τις ζωές αμέτρητων νέων ανθρώπων».

Ωστόσο, ο πρίγκιπας Φίλιππος και η βασίλισσα Ελισάβετ, αν και είχαν γυρίσει ολόκληρο τον κόσμο, επίσημα δεν επισκέφθηκαν ποτέ την Ελλάδα. Ας δούμε το γιατί.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν το τέταρτο παιδί του πρίγκιπα Ανδρέα και της πριγκίπισσας Αλίκης de Battenberg και όταν γεννήθηκε του απονεμήθηκε ο τίτλος πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας. Ήταν ο μοναδικός γιος του ζεύγους. Ο Φίλιππος ήταν εγγονός του βασιλιά Γεωργίου Α’ της Ελλάδας, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1913, και εξάδελφος των βασιλέων Γεωργίου Β’ και Παύλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight