Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Πατρινή συντηρήτρια Μαρία Παπαδημητρίου σε διεθνή επιστημονική ομάδα που τράβηξε το ενδιαφέρον των Times

Η Πατρινή συντηρήτρια Μαρία Παπαδημητρίο...

Στο Αμπύ Ντάμπι

Σε μια μεγάλη επιστημονική προσπάθεια για την αποκατάσταση πάνω από 2.800 νομισμάτων της μεσαιωνικής εποχής του Ισλάμ, στο Λούβρο του Αμπού Ντάμπι, συμμετέχει η Πατρινή συντηρήτρια έργων τέχνης, Μαρία Παπαδημητρίου.

Η συμπολίτισσα έχει δουλέψει κατά το παρελθόν στα σημαντικότερα μνημεία και έργα της Ελλάδα και πλέον κάνει διεθνή καριέρα. Στο θέμα αναφέρονται με εκτενές τους ρεπορτάζ οι Times της Νέας Υόρκης. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η Μαρία Παπαδημητρίου, που είναι συντηρητής στο μουσείο, εργάζεται με τα νομίσματα.

Σύμφωνα με τους Times το τριών ετών μουσείο αφιερώνει χρόνο και πόρους για να μελετήσει και να αποκαταστήσει τα νομίσματα, τα οποία προγραμματίζονται να κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο. Ανιχνεύει την προέλευσή τους για να κατανοήσουν καλύτερα τη μεταλλική τους σύνθεση καθώς και πώς βοήθησαν στη διαμόρφωση της ύστερης αρχαιότητας, την αυγή του Μεσαίωνα και το σύγχρονο εμπόριο σε ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο.

Για τα νομίσματα - ή  οποιοδήποτε αντικείμενο που ανακαλύφθηκε κάτω από τα ερείπια ενός ναού ή κάτω από χιλιετίες σκόνης και άμμου - η αποκατάσταση είναι μια λεπτή και μερικές φορές κουραστική διαδικασία. Όμως οι ιδρυτές του Λούβρου το θεωρούν μέρος της αποστολής του μουσείου στη Μέση Ανατολή.

«Πρέπει να καταγράψουμε το βάρος, τη διάμετρο και το πάχος κάθε νομίσματος για να κατανοήσουμε το καθένα ξεχωριστά», δήλωσε στους Times ο Θεοφάνης Καραφωτίας, ο έτερος Έλληνας της επιστημονικής ομάδας και επικεφαλής της προληπτικής συντήρησης του μουσείου.

 

 

ΔΕΙΤΕ περισσότερα εδω: nytimes.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις