Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ορίζοντας για άνοιγμα λιανεμπορίου στις 19 Απριλίου σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη

Ορίζοντας για άνοιγμα λιανεμπορίου στις ...

Κρίσιμες συνεδριάσεις για lockdown, εμβόλιο AstraZeneca και λιανεμπόριο

Θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει κανείς «Μεγάλη Παρασκευή» για σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον κορωνοϊό. Όπως το και πόσο θα παραταθεί το (ας το πούμε) lockdown, το τι θα γίνει με το εμβόλιο της AstraZeneca, το αν και πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, αν θα επιτραπούν και τις καθημερινές οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Όλα τα παραπάνω (lockdown, εμβόλιο AstraZeneca, λιανεμπόριο, μετακινήσεις) θα κριθούν εντός της ημέρας σε δυο κρίσιμες συνεδριάσεις: μια της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και μια της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Η δεύτερη γίνεται όπως κάθε Παρασκευή και σήμερα (09.04.2021) θα εξετάσει το αν θα επιτραπεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, τις τρεις περιοχές όπου δεν άνοιξαν την περασμένη Δευτέρα τα μαγαζιά. Θα εξετάσουν επίσης τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και το αν υπάρχει ενδεχόμενο να… ξεκινήσει η συζήτηση ώστε να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις (με τον κωδικό 6 στο 13033) και με αυτοκίνητο εκτός από τα Σαββατοκύριακα και τις καθημερινές.

 
Στη συνεδρίαση, για το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, η κυβέρνηση θα ζητήσει αξιολόγηση των δεδομένων για τις τρεις περιοχές και αν τα μαγαζιά μπορούν και με ποιο τρόπο να ανοίξουν τη Δευτέρα, 12 Απριλίου. Η Επιτροπή θα αποφασίσει και η κυβέρνηση θα ακολουθήσει, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο newisit.gr. Αν η εισήγηση των ειδικών είναι αρνητική, τότε εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα στις τρεις περιοχές έστω και και click away στις 19 Απριλίου.

Το εμβόλιο της AstraZeneca
Μέσα στην ημέρα αναμένεται και η γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς ο  Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) μετέθεσε την απόφαση στις χώρες μέλη της ΕΕ για την χορήγηση του εμβολίου. Ανακοίνωσε ότι διαπίστωσε σπάνιες περιπτώσεις θρόμβων αίματος σε ορισμένους ενήλικες που έλαβαν το εμβόλιο αυτό, σημειώνοντας ωστόσο ότι τα πλεονεκτήματα του εμβολίου εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων του.

 

πηγή newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις