Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Στέγγος: Μετά την πώληση του Πόρτο Καρράς βλέψεις για εφοπλιστικό στόλο, «κόκκινα» δάνεια και media

Στέγγος: Μετά την πώληση του Πόρτο Καρρά...

Ο πατρινός επιχειρηματίας κατέθεσε προσφορά για την αγορά της Ναυτεμπορικής

Η Τεχνική Ολυμπιακή του Πατρινού κατασκευαστή και πρώην ξενοδόχου Κωνσταντίνου Στέγγου είχε προαναγγείλει από πέρυσι την είσοδό της σε νέα «πεδία» της αγοράς προς αξιοποίηση της ρευστότητας από την πώληση του εμβληματικού συγκροτήματος της Χαλκιδικής, Πόρτο Καρράς, στον Ιβάν Σαββίδη. Ο Στέγγος τους τελευταίους μήνες άνοιξε πανιά για τις θάλασσες μέσω της κυπριακής θυγατρικής T.O Shipping Ltd, που έχει χτίσει ήδη έναν μικρό στόλο με πλοία λιβεριανής σημαίας, ενώ παράλληλα είχε ανακοινωθεί το άνοιγμα και σε άλλες δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και τα «κόκκινα» δάνεια.

Η έκπληξη όμως ήταν η συμμετοχή Στέγγου – Τεχνικής Ολυμπιακής στον διαγωνισμό της Ναυτεμπορικής. Πηγές προσκείμενες στην οικογένεια Στέγγου ανέφεραν οτι «η συμμετοχή του ομίλου στον διαγωνισμό έχει να κάνει με το γενικότερο ενδιαφέρον που έχει αναπτύξει ο όμιλος εσχάτως για το κομμάτι των ακινήτων, ότι το ενδιαφέρον δεν αφορά τον τίτλο αλλά τις εγκαταστάσεις και κάποια άλλα ακίνητα που διαθέτει η εφημερίδα». Ωστόσο σύμφωνα με το newmoney.gr υπήρχαν δυο διαγωνισμοί.

Ένας για σήματα, εφημερίδα, site και πιεστήριο, όπου Στέγγος – Τεχνική Ολυμπιακή έδωσαν προσφορά 1,4 εκατ. και ένας διαγωνισμός αποκλειστικά για τα ακίνητα, όπου επίσης έδωσαν προσφορά ύψους 2,3 εκατ.

Το τίμημα της πώλησης τυο Πόρτο Καρράς, μετά την «άφιξη» του πορίσματος (final completion statement) του ανεξάρτητου συμβούλου, που ανακοινώθηκε χθες, είναι σημαντικά «κουρεμένο», καθώς από το αρχικό συνολικό τίμημα των 168,9 εκατ. ευρώ, «θα πρέπει να εκπέσουν 70,78 εκατ. ευρώ για χρηματοοικονομικές και λοιπές υποχρεώσεις».

Τώρα, το τελικό τίμημα διαμορφώνεται σε 98,1 εκατ. ευρώ, ενώ από τα «εκπεσόντα» 70,78 εκατ. έχουν ήδη αποδεσμευτεί από τον λογαριασμό μεσεγγύησης υπέρ των αγοραστών 64,55 εκατ. (εξ αυτών 47,82 εκατ. αφορούν το ομολογιακό δάνειο και 16,73 εκατ. λοιπές υποχρεώσεις).

Η Τεχνική Ολυμπιακή έχει ήδη εισπράξει 80,1 εκατ. από τα 98,1 εκατ. του τελικού τιμήματος και έχει λαμβάνειν άλλα 18 εκατ. από τον λογαριασμό μεσεγγύησης.

Όσον αφορά στα «κόκκινα» δάνεια. Για αυτά το «όχημα», σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Τεχνικής Ολυμπιακής, θα ήταν η PFC Premier Finance Corporation Ltd.

Η νέα κυπριακή θυγατρική PFC Premier Finance Corporation Ltd μπήκε τελικά στην «πρίζα» από τις 28 Ιανουαρίου 2021 και η έδρα της είναι στον Tlais Tower επί της οδού Ρωμανού στη Λευκωσία.

Ως director εμφανίζεται ο Ανδρέας Πέτρου και ως γραμματέας η Ειρήνα Αουζίν.

Η PFC συμμετείχε πρόσφατα σε διαγωνισμό για την απόκτηση δανείων που ήταν εξασφαλισμένα με τουριστική μονάδα 5 αστέρων, χωρίς όμως επιτυχία.

*Με πληροφορίες από newmoney

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις