Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Έτοιμες για online streaming οι "Γραφές Επανάστασης" από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Έτοιμες για online streaming οι "Γρ...

Σκηνοθετεί ο Δημήτρης Γεωργαλάς και συμμετέχουν οι ηθοποιοί Μαρίνα Παντελάκη και Γεράσιμος Σοφιανός

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται από τους θεατρόφιλους η νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με τίτλο «Γραφές της Επανάστασης» που είναι εμπνευσμένη και αφιερωμένη στα 200 χρόνια που συμπληρώθηκαν φέτος  από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και τιμήθηκαν μεγαλοπρεπώς από την Ελληνική Πολιτεία στις 25 Μαρτίου 2021.

Οι "Γραφές της Επανάστασης" είναι Θεατρικά Αναλόγια με θέμα την Εθνική Παλιγγενεσία και ετοιμάζονται πυρετωδώς αυτό το διάστημα με τις πρόβες να έχουν ολοκληρωθεί προκειμένου την ερχόμενη εβδομάδα να ξεκινήσουν να παρουσιάζονται διαδικτυακά σε streaming από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας (σύμφωνα με πληροφορίες γύρω στις 10 Απριλίου 2021).

Οι συντελεστές είναι ιδιαίτερα ταλαντούχοι. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Πατρινής καταγωγής ηθοποιός και σκηνοθέτης, απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Γεωργαλάς, ο οποίος θα έχει και ρόλο αφηγητή.

Παίζουν οι ηθοποιοί Μαρίνα Παντελάκη και Γεράσιμος Σοφιανός, ο οποίος έχει ξανασυνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ενώ είναι και το βασικό πρόσωπο γνωστής, επιτυχημένης διαφήμισης ελληνικού καφέ που παίζεται στα τηλεοπτικά κανάλια.

Στα Θεατρικά Αναλόγια για την Ελληνική Επανάσταση συμμετέχουν οι μουσικοί: Σταύρος Ξιούρας και Γιώργος Παπαγεωργίου ενώ οι φωτογραφίες των προβών είναι της Φαύστας Φρατζή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, τα γυρίσματα για τις «Γραφές Επανάστασης» γίνονται σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σημεία της Πάτρας όπως το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», οι παλιές σταφιδαποθήκες Μπάρρυ όπου υπάρχει και θεατράκι και τα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ στην Όθωνος Αμαλίας, το αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και η Αχάια Κλάους. Στα γυρίσματα για το άρτιο αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας βάζει την υπογραφή του ο Πατρινός σκηνοθέτης γνωστών κινηματογραφικών ταινιών όπως η «Κληρονόμος» και ο «Παράδεισος», Παναγιώτης Φαφούτης που διδάσκει και κινηματογράφο στους σπουδαστές της δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ημέρες παρουσίασης των Θεατρικών Αναλογίων του ΔΗΠΕΘΕ online (ημέρες και ώρες) αναμένονται με ανακοίνωση του θεάτρου.   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture