Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για νόστιμη λουκανικόπιτα σουφλέ

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Νοστιμιά από τις λίγες. Η γεύση της μοναδική, η υφή της αφράτη, τυρένια, κρεμένια, με μοναδικά υλικά και τυριά που μαστιχώνουν. Σερβίρετέ την ως γεύμα με σαλάτα ή για πρωινό το Σαββατοκύριακο.

Υλικά Συνταγής
1 πακέτο κρουασανάκια ψημένα
500 γραμ. χωριάτικα λουκάνικα (χωρίς το περίβλημα)
300 γραμ. κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε μικρά καρέ (ή κολοκύθι πράσινο)
4 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλ. πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο
3 φλ. γάλα φρέσκο
1 φλ. κρέμα γάλακτος light
5 μεγάλα αυγά
2 φλ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
φρεσκοτριμένο πιπέρι
αλάτι κατά βούληση
λίγο βούτυρο η ελαιόλαδο για το ταψί
πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Για τη λουκανικόπιτα σουφλέ, θα χρησιμοποιήσουμε ψημένα και κρύα κρουασάν. Τα ψιλοκόβουμε σε μικρά κομάτια, σε μπουκιές. Τα αφήνουμε στον πάγκο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά, για να στεγνώσουν και να ξεραθούν ελαφρά. Τα κρουασάν της χθεσινής ημέρας είναι ιδανικά γι’ αυτήν τη συνταγή.

Καθαρίζουμε τα λουκάνικα από το περίβλημα. Τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία. Τα ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας  να διαλυθούν σε κιμά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κολοκύθα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαραθεί η κολοκύθα. Τρίβουμε λίγο πιπέρι. Τα βάζουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Αφού κρυώσουν λίγο, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το πεκορίνο τριμμένο, τη μισή γραβιέρα και μία δυό πρέζες μοσχοκάρυδο.

Πηγή:argiro.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life