Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

H βρετανίδα star Ελεν Μίρεν έγραψε φέτος το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

H βρετανίδα star Ελεν Μίρεν έγραψε φέτος...

Η «εκλεκτή» πρέσβειρα του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου αναφέρει πως «περιμένει με ανυπομονησία»

Κλειστά τα θέατρα της οικουμένης, με τα δημιουργικά πνεύματα της αυλαίας να πασχίζουν να βρουν διέξοδο. Η κατάσταση αυτή είναι πρωτόγνωρη και δεν έχει ξανασυμβεί σε παγκόσμια κλίμακα από το 1962, όταν καθιερώθηκε ο εορτασμός από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου.

Κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου, μια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα αναλαμβάνει να γράψει το μήνυμα της Ημέρας Θεάτρου. Για το 2021 το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΔΙΘ), επέλεξε την πολυβραβευμένη Βρετανίδα ηθοποιό, Έλεν Μίρεν. Η 75χρονη Μίρεν έχει συμπεριληφθεί στην λίστα των The Times με τους δέκα κορυφαίους Βρετανούς ηθοποιούς όλων των εποχών.Επιπλέον είναι κάτοχος πρωταγωνιστικού Οσκαρ αλλά επίσης έχει κατακτήσει τρεις Χρυσές Σφαίρες, τέσσερα Βραβεία Έμμυ και  δύο διακρίσεις στο Φεστιβάλ Καννών.

 

Στο μήνυμά της αναφέρει: «Σ’ αυτόν τον τόσο δύσκολο καιρό για τις ζωντανές παραστατικές τέχνες, πολλοί καλλιτέχνες, τεχνικοί, μάστορες και γυναίκες αγωνίζονται να επιβιώσουν σε ένα επάγγελμα ήδη γεμάτο ανασφάλεια. Ίσως, αυτή η διαρκής ανασφάλεια του επαγγέλματός τους, τους έχει κάνει περισσότερο ικανούς να αντεπεξέλθουν στην πανδημία, με οξυδέρκεια και κουράγιο. Σε αυτήν τη νέα συνθήκη, η φαντασία τους μεταπλάστηκε σε ευρηματικούς, ψυχαγωγικούς και συγκινητικούς τρόπους επικοινωνίας, σε μεγάλο βαθμό με τη βοήθεια του διαδικτύου. Οι άνθρωποι λένε μεταξύ τους ιστορίες, από τη στιγμή που εμφανίστηκαν στον πλανήτη. Η όμορφη τέχνη του θεάτρου θα επιβιώσει για όσο διάστημα οι άνθρωποι θα είναι στη γη. Η δημιουργική ορμή των συγγραφέων, των σκηνογράφων, των χορευτών, των τραγουδιστών, των ηθοποιών, των μουσικών, των σκηνοθετών δεν θα σταματήσει ποτέ, και στο πολύ κοντινό μέλλον θα ανθίσει ξανά με νέα ενέργεια και νέα αντίληψη του κόσμου τον οποίο όλοι μοιραζόμαστε. Περιμένω με ανυπομονησία!»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View