Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Δήμος Αιγιαλείας παρουσίασε την επίσημη ιστοσελίδα για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών

Ο Δήμος Αιγιαλείας παρουσίασε την επίσημ...

Από την επανάσταση του 1821

Ανήμερα της επετείου απελευθέρωσης της πόλη τους Αιγίου στις 21 Μαρτίου του 1821, ο Δήμος Αιγιαλείας και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. παρουσίασαν αναλυτικά τις επετειακές δράσεις καθώς και τη νέα ιστοσελίδα, https://vostitsa1821.gr/  , που είναι αφιερωμένη στον εορτασμό της εμβληματικής επετείου.

Σκοπός της λειτουργίας της ιστοσελίδας είναι η ανάδειξη της ιστορικότητας της Αιγιάλειας κατά την προεπαναστατική, επαναστατική και μετεπαναστατική περίοδο του 1821 αλλά και την παρουσίαση των δράσεων για τη συμπλήρωση των 200 ετών.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προβολή τόσο της τοπικής ιστορίας, των γεγονότων  όπου έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας στα επαναστατικά χρόνια, όσο και των σημαντικών προσωπικοτήτων της περιοχής καθώς και η δράση αυτών. Ωστόσο, μέσω του ιστότοπου παρουσιάζεται η  πορεία από το παρελθόν στο μέλλον του τόπου μέσω των δράσεων που έχουν  γίνει μέχρι και σήμερα. Όλη αυτή η ιστορική πορεία, αποτυπώνεται μέσω αυτής της παρακαταθήκης όπου έδωσε σε όλη την περιοχή το έναυσμα  να οραματίζεται  το μέλλον, με αυτές τις  σταθερές βάσεις στην σύγχρονη εποχή.

Τον ιστότοπο έχει επιμεληθεί Ο κ. Δημήτριος Τσώλης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας με ειδίκευση στα συστήματα και εφαρμογές διαδικτύου και η ιστορικός –φιλόλογος κα. Βάνα Μπεντεβή. H ιστοσελίδα  έχει δομηθεί έτσι ώστε, μέσα από ένα φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον, να επιτυγχάνεται η σωστή πληροφόρησή  του σχετικά με την ιστορική Αιγιάλεια.

Ηλεκτρονική Διεύθυνση : https://vostitsa1821.gr/  

Αναλυτικά η παρουσίαση της ιστοσελίδας: https://youtu.be/TTkDGvaU_nQ 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις