Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΔΕΙΤΕ τις τοποθετήσεις Αναγνωστοπούλου - Μάρκου στην 3η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας

ΔΕΙΤΕ τις τοποθετήσεις Αναγνωστοπούλου -...

ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ

Την Παρασκευή, στην έναρξη των εργασιών της 3ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας μίλησαν οι δύο βουλευτές του κόμματος στο Νομό, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου. 

Η Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου, αρχικά χαιρέτησε και ευχαρίστησε την παρουσία των φορέων, οι οποίοι εν μέσω της πανδημικής, οικονομικής και κλιματικής κρίσης αναφέρθηκαν σε θέματα ζωτικής σημασίας  για την περιοχή της Αχαΐας.

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στην 3η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του κόμματος στο νομό, έκανε λόγο για ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα, με υπερδιπλασιασμό των μελών, που είναι ελπιδοφόρο σε μια περιοχή, όπως η Αχαΐα, που κράτησε τα ποσοστά της, “δείχνει το προοδευτικό και δημοκρατικό πρόσημο της περιοχής και είμαστε υποχρεωμένοι να το επεξεργαστούμε με τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και να πάμε παραπέρα”.

Επίσης, η Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε ότι η επίλυση των δημοκρατικών κατακτήσεων, αποτελεί ριζοσπαστική διεκδίκηση, “δεν είναι ένα κέλυφος, η δημοκρατία πρέπει να συνεγείρει συνειδήσεις” υπενθυμίζοντας ότι η Αχαΐα αντιμετώπισε την επίθεση της ΝΔ κυρίως στην Παιδεία και κατεξοχήν στο Πανεπιστήμιο (κλείσιμο Νομικής, κατάργηση διετών προγραμμάτων), “η επίθεση στην περιοχή μας είχε ως στόχο να σταματήσει, να ανακόψει οποιοδήποτε αποτύπωμα είχε αφήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ θέλει να κάνει μια μεγάλη ρήξη της κοινωνικής μνήμης, να την εμφανίσει ως αναχρονιστική και να αφήσει άοπλη την κοινωνία. Στο νομό μας οι άνθρωποι, που έγιναν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (2012-2019) με μεγάλη έμφαση την περίοδο πριν τις εκλογές και με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών, αυτοί λοιπόν οι σύντροφοι, που ήρθαν να συναγωνιστούν, αυτοί κράτησαν το λάβαρο του Αριστερού προοδευτικού χώρου ψηλά και τα νέα μέλη σε αυτό το πεδίο έρχονται, για να αγωνιστούν μαζί μας.

Αυτό, που πρέπει να γίνει, με τη συζήτηση και τις εκλογές, είναι ότι με τις προγραμματικές θέσεις μας φτιάχνεται το οχυρό, από το οποίο η κοινωνία μπορεί να αγωνιστεί και η κοινωνία να διεκδικήσει, αυτά που χάνονται”. Προέτρεψε τα μέλη να μπουν στα όργανα, “για να μπορέσει να γίνει η ζύμωση μέσα στο ίδιο το κομματικό πεδίο” και πρότεινε να υπάρχουν περισσότεροι αντιπρόσωποι από τους περιφερειακούς Δήμους της Αχαΐας, που θα εκπροσωπούνται στην νέα νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος διότι όπως τόνισε «δεν μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατική ανάπτυξη και ανάσχεση της κλιματικής και της τεράστιας δημογραφικής κρίσης του Νομού μας χωρίς να δίνουμε σημασία και στους Περιφερειακούς μας Δήμους».

Ο Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Μάρκου σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η παρουσία φορέων. Ανέφερε χαρακτηριστικά « Εξαιρετικά σημαντική η παρουσία φορέων. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντική αυτή την πρωτοβουλία, παρουσίας των φορέων. Δένει με την αντίληψή μας για το κόμμα. Πρέπει να συνθέτει τις πλευρές τις κοινωνίας και να κάνει το "συλλογικό διανοούμενο" ».

Επίσης σημείωσε ότι «Μου λείπει η κομματική δια ζώσης ατμόσφαιρα! Η συντροφική ζέστη… Μας τη στερεί τούτη η συγκυρία. Μας τη στερεί σε ανθρώπινη και κινηματικό επίπεδο και τις δράσεις μας. Επηρεάζει τις απόψεις μας.»

Αναφορικά με την συγκυρία τόνισε ότι «ζούμε ταυτόχρονα και μία μεγάλη πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση με τη συντήρηση. Ο νεοφιλελευθερισμός στην Ελλάδα είναι υβρίδιο με το πελατειακό κράτος. Δίνουμε μία μάχη με πάρα πολύ πάθος και ένταση και θα πρέπει να έχουμε την ευαισθησία να καταλάβουμε ότι θα συνεχίζουμε να την δίνουμε στο επίπεδο του εποικοδομήματος. Η πανδημία ήρθε και έδωσε εργαλεία στην υβριδική αυτή κυβέρνηση. Δεν πλήττει μόνο την υγεία μας, ταυτόχρονο είναι και ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται και μας φέρνει πολλές φορές σε αμυντικές στάσεις, υποδεέστερες από αυτές που θα πρέπει να είμαστε τηρουμένων των αναλογιών. Είμαστε σε μία φάσης ανάκαμψης, επίθεσης και αυτές οι εργασίες της συνδιάσκεψης αυτό λένε. Χρησιμοποιούμε της διεξόδους που μας δίνει η συγκυρία αλλά θα πρέπει να προχωρήσουμε πολύ περισσότερο».

Σε σχέση με την εισροή νεών μελών στο κόμμα σημείωσε ότι: «Θεωρώ πολύ σημαντική την είσοδο των νέων μελών. Γιατί «δένει» με τα λάθη που κάναμε. Αλλά αυτό που συνδέει με τα νέα μέλη είναι το γιατί τα κάναμε. Ούτε ένας δεν μπορεί να πει ότι δεν είχαμε τις καλύτερες των προθέσεων με βάση της αξίες μας και το ηθικό στάτους να τα υπηρετήσουμε. Δεν είχαμε όμως τη γείωση με την κοινωνία ως κόμμα, με το στελεχικό δυναμικό του 3%, του οποίου ένα μεγάλο κομμάτι έφυγε για να κυβερνήσει. Μας έδωσε ένα μειονέκτημα, δεν νιώσαμε την άμπωτη που μία κοινωνική ομάδα έθεσε σε ένα αριστερό κόμμα για να την υπηρετήσει. Κατά τη γνώμη μου αυτό μας έδωσε μία απόσταση από την κοινωνία!»

Αναφορικά με τον απολογισμό της Νομαρχιακής Επιτροπής ανέφερε ότι: «Σε γενικές γραμμές –επί της αρχής- επικροτώ! Πιστεύω ότι κρατήθηκε στο ύψος των περιστάσεων!»

Όσον αφορά την αντιπολιτευτική γραμμή του κόμματος σημείωσε ότι: «Χωρίς υποκειμενισμό, σε επίπεδο κοινοβουλευτικό, η παρουσία μας και πανελλαδικά και στον νομό μας είναι αρκετά ικανοποιητική, Πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο. Μας λείπει η κινηματική δραστηριότητα από τη δομή και την κουλτούρα μας. Όμως ήρθε και η πανδημία που μας την αφαίρεσε και περισσότερο.»

Σε σχέση με το πρόγραμμα του κόμματος ανέφερε ότι: «Είναι εξαιρετικά ευχάριστο ότι θα είναι έτοιμο μέσα στο επόμενο τρίμηνο το πρόγραμμα. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που έλειπε για να ανοίξουμε τις πόρτες. Θα ήθελα μια περισσότερη επεξεργασία των θέσεων μας για την εξωτερική πολιτική. Υπάρχει ασάφεια στο αφήγημά μας.»

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του κατέθεσε τρεις προτάσεις: «Η πρώτη πρόταση αφορά την περιφέρεια που πρέπει να εκπροσωπηθεί περισσότερο στη νομαρχιακή μας επιτροπή. Πρόκειται για ζωντανές και παραγωγικές περιοχές με εμπλοκή στον πρωτογενή τομέα. Η δεύτερη πρόταση αφορά δύο μεγάλα ελλείματα του κόμματος σε αυτοδιοίκηση και συνδικαλιστικό κίνημα. Προτείνω την εκλογή μίας 5μελης επιτροπής για την αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού και άλλης μίας με τον συνδικαλισμό και τους αρμούς μας που έχουμε μικρή επαφή. Δεν μπορούμε να κάνουμε ριζικές τομές στην κοινωνία αν δεν έχουμε αυτές τις συμμαχίες.»

Κλείνοντας σημείωσε ότι  «Το κλίμα στην οργάνωσή μας είναι πολύ καλό και ήδη αυτό το ξεκίνημα που θεωρώ επιτυχημένο θα συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα πλαίσιο συντροφικότητας μαζί με διαδικασία ομογενοποίησης, γιατί τούτη την ώρα “δένεται το ατσάλι” ».

Το βίντεο από τις τοποθετήσεις των Βουλευτών Αχαΐας Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου κατά την έναρξη των εργασιών της 3ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις