Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Συντριπτική η αποχή Γυμνασίων-Λυκείων από την αξιολόγηση- Συμμετείχαν μόνο 2 στα 83!

Αχαΐα: Συντριπτική η αποχή Γυμνασίων-Λυκ...

Φώτης Βασιλακόπουλος: Οι εκπαιδευτικοί συντριπτικά απέχουν από την φαύλη διαδικασία της αξιολόγησης

Συντριπτική είναι η αποχή των Γυμνασίων και των Λυκείων της Αχαΐας από τη διαδικασία της αξιολόγησης στην οποία τα έχει καλέσει να συμμετάσχουν η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία μόλις 2 σχολεία από τα 83 της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού έχουν συμμετάσχει στην αξιολόγηση. Απομένουν ακόμα 6-7 σχολεία τα οποία δεν έχουν, έως τώρα λάβει την σχετική απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση η γενική εικόνα δεν αλλάζει και καταδεικνύει ότι σχεδόν στο σύνολό τους οι καθηγητές και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων αποφάσισαν να συνταχθούν με το κάλεσμα που τους είχαν απευθύνει η ΕΛΜΕ και να αγνοήσουν την εντολή του υπουργείου Παιδείας.

Αυτή τους η στάση δείχνει την καθολική αντίθεση των εκπαιδευτικών στον τρόπο με τον οποίο η κυρία Κεραμέως και η ηγεσία του Υπουργείου επιχειρούν να προωθήσουν την εξωτερική αξιολόγηση στην χώρα μας.

 «Το υπουργείο Παιδείας μας ζητάει να κάνουμε αξιολόγηση σχολικών μονάδων. Πρόκειται για μια εξωτερική αξιολόγηση με απόλυτο στόχο, το πέρασμα της ευθύνης από την πολιτεία και το Υπουργείο στον κάθε σύλλογο, του κάθε σχολείου, άρα στον κάθε εκπαιδευτικό, για να περάσουν οι ευθύνες για τα κακώς κείμενα σ’ εμάς τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς. Πάνω σε αυτά, σε ποσοστά κοντά στο 90%, οι εκπαιδευτικοί έδωσαν την απάντηση συντριπτικά απέχουν από αυτή την φαύλη διαδικασία που στρέφεται και κατά των σχολείων.

Τα μόνα σίγουρα που συμμετείχαν είναι 2 από 83 σχολεία. Δεν μιλάμε για μια εσωτερική διαδικασία η οποία ήταν ψηφισμένη από την προηγούμενη κυβέρνηση. Τώρα αυτή η διαδικασία που θέλουν να φτιάξουν την υλοποιεί ο Διευθυντής. Δεν υπήρχαν ποσοτικοί δείκτες, τώρα υπάρχουν. Μιλάμε για πράγματα ούτως ή άλλως γίνονται, τα οποία θέλουν να βαθμολογηθούν από τους Συμβούλους, από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, την Αρχή Διατήρηση Ποιότητας.

Ουσιαστικά μια διαδικασία που θα κρίνει και θα κατακρίνει το τι γίνεται. Εμείς θέλουμε να έχουμε μια διαδικασία αυτοαξιολόγησης, από τον σύλλογο διδασκόντων και οποιοσδήποτε εμπλεκόμενος εκτός σχολείου να δίνει μια καθοδήγηση, μια συμβουλή, σε παιδαγωγικό πλάνο. Όχι σε τιμωρητικό ή να κατηγοριοποιεί τα σχολεία μας», είπε μεταξύ άλλων για το θέμα, μιλώντας σήμερα «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», ο γραμματέας της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας. Φώτης Βασιλακόπουλος.

Για τη λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε:

«Είναι η εμμονή της κυβέρνησης και της υπουργού κυρίας Κεραμέως. Έχουμε αλλοιώσεις αριθμών και απίστευτα πράγματα. Ο κλάδος είπε ότι δεν θέλουμε ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ζητήσαμε όποτε είμαστε υγειονομικά ασφαλείς να κάνουμε τις εκλογές μας. Ζητήσαμε δηλαδή παράταση των παρόντων Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Μας κατηγόρησε ότι δεν θέλουμε τα καινούργια κ.α.. Είναι άλλο να μην έχει συμμετοχή κι άλλο να απορρίπτεται συνολικά. Απείχαμε κατά 93%. Η συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών παραιτήθηκαν κι έχουμε τώρα λειτουργίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων με τρία άτομα, τους διορισμένους. Η κυρία Κεραμέως επιμένει και μας λέει ότι ούτως ή άλλως θα τα λειτουργεί. Το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνηση φαίνεται και στην εκπαίδευση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις