Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Η Εστίαση καταρρέει- 600 επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο

Αχαΐα: Η Εστίαση καταρρέει- 600 επιχειρή...

Ίσως να μην µπορέσουν να επαναλειτουργήσουν

Στοιχεία νέας έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ που θα δηµοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες δείχνουν ότι περίπου 30.000 επιχειρήσεις εστίασης βρίσκονται στα κόκκινα, ενώ το 75,3% αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα αναφορικά µε την επανεκκίνηση, καθώς δεν θα µμπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους για να γεµίσουν τα ψυγεία τους και να ξεκινήσουν.

Το επικρατέστερο σενάριο για το άνοιγμα της εστίασης

Σε ό,τι αφορά την Αχαΐα, σύμφωνα με την «Γνώμη» υπολογίζεται ότι περίπου 600 επιχειρήσεις εστίασης κινδυνεύουν πολύ σοβαρά µε λουκέτο και ενδεχοµένως να µην µπορέσουν να επαναλειτουργήσουν. Σε απόλυτα νούµερα εκτιµάται ότι περίπου 200 χιλιάδες εργαζόµενοι στον κλάδο βρίσκονται σε αναστολή. Οι θέσεις αυτές είναι σε επισφάλεια από την αβεβαιότητα που υπάρχει ως προς το πότε τελικά θα µπορέσει να ανοίξει η αγορά. «Κλείνει ένας χρόνος και ο κλάδος είναι στον γύψο.

∆υστυχώς και τα δικά µας στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση κλείνουν. Εµείς προβλέ- πουµε πως από τους 330.000 εργαζοµένους που είναι αυτή τη στιγµή στον αέρα τουλάχιστον οι 100.000 δεν θα επιστρέψουν στην εργασία τους.

 Εγιναν λάθη, αστοχίες και αυτή τη στιγµή χρειάζονται γενναία µέτρα στήριξης τόσο των επιχειρήσεων όσο και των εργαζοµένων για να υπάρξει επόµενη ηµέρα. Έχουµε ξεκαθαρίσει πως η οργανωµένη εστίαση θα έπρεπε να έχει αντιµετωπιστεί αλλιώς» τονίζουν επιχειρηµατίες του κλάδου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις