Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Πατρών βιώνουν την εμπειρία του "eTwinningland"

Μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παραλ...

ΔΕΙΤΕ τι προβλέπει το πρόγραμμα

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Πατρών ξεκίνησε στις 4 Δεκεμβρίου, εν μέσω της πανδημίας και της εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης, την υλοποίηση ενός έργου eTwinning με τίτλο "eTwinningland".

Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται με την καθοδήγηση της κας Διαμαντέλλη Μαριάνθης, εκπαιδευτικού Αγγλικής Γλώσσας του σχολείου, και τη συμμετοχή ομάδας μαθητριών της Δ' τάξης οι οποίες συνεργάζονται με ομάδες συνομηλίκων τους από δύο σχολεία της Τουρκίας και από ένα της Ουκρανίας, της Πολωνίας, της Σερβίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Σε σχετική ανακοίνωση του σχολείου αναφέρονται τα εξής: "Έπειτα από την πρώτη διαδικτυακή τους συνάντηση στις 02.01.2021, που ήταν ένα πάρτι καλωσορίσματος του νέου έτους, ακολούθησε στις 20.02.2021, και πάλι μέσω Zoom, η δεύτερη διαδικτυακή τους συνάντηση, με τη συμμετοχή 7 καθηγητών και 35 μαθητών. Η συνάντηση αυτή, θεωρήθηκε ακόμη πιο επιτυχημένη κι από την προηγούμενη, καθώς σε αυτήν έλαβαν μέρος όλα τα συμμετέχοντα σχολεία και ακόμη μεγαλύτερος αριθμών μαθητών!

Η κυρία Şule Koçoğlu Ünal, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και διάσημη συγγραφέας και αφηγήτρια ιστοριών στην Τουρκία, παρουσίασε στους μαθητές μας την ιστορία "Hippo has a hat" της Julia Donaldson. Πρόκειται για μια ιστορία όπου διάφορα ζώα πηγαίνουν σε ένα πολυκατάστημα για να ψωνίσουν ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ. Η Mrs Daphne, όπως την αποκαλούσαμε στα Αγγλικά, μέσα σε διάστημα 80 λεπτών κατάφερε να δώσει όλη την ψυχή της και να αφηγηθεί την ιστορία με τέτοιο τρόπο που να κρατήσει αμείωτο και ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών, αλλά και των εκπαιδευτικών, από την αρχή έως το τέλος. Φρόντισε να την αφηγηθεί σε απλά Αγγλικά που να ταιριάζουν στο επίπεδο των μαθητών μας αλλά εξασφάλισε και την ενεργή συμμετοχή τους με διάφορους τρόπους.

Τους ζητούσε να μαντεύουν τη συνέχεια της ιστορίας είτε δίνοντάς τους κάποια στοιχεία είτε δείχνοντας τους κομμάτι της σελίδας του βιβλίου στην κάμερα ή ακόμη και χρησιμοποιώντας παντομίμα. Επιπλέον, τους ζητούσε να δείχνουν και δικά τους ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ ενώ η ίδια είχε φροντίσει, εκτός από τις εικόνες του βιβλίου, να έχει στη διάθεσή της μεγάλη ποικιλία μαριονετών και γενικότερα αξεσουάρ κουκλοθέατρου αλλά και αληθινών ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ προκειμένου να εξασφαλίσει μια όσο το δυνατόν πιο ζωντανή, καθόλου βαρετή αλλά κατανοητή από όλους αφήγηση. Ασφαλώς, φρόντισε η μουσική, το τραγούδι κι ο χορός να μη λείπουν από την αφήγησή της καθώς χρησιμοποίησε τρία πολύ ωραία παιδικά τραγούδια και ζήτησε από τα παιδιά να σηκωθούν και να τα χορέψουν.

Για εμάς στην Πάτρα, η συνάντηση αυτή είχε ακόμη ένα ενδιαφέρον καθώς η Mrs Daphne είχε ζητήσει, από όσα παιδιά ήθελαν, να φορέσουν αποκριάτικες στολές και μάσκες! Τα περισσότερα φόρεσαν απλά μάσκες, λιγότερα φόρεσαν στολές ενώ εμείς στην Πάτρα φορέσαμε και τις καρναβαλικές μας στολές και τις μάσκες μας! Έτσι, η συνάντηση αυτή, παρά τους περιορισμούς της αυστηρής καραντίνας που έχει επιβληθεί στην πόλη μας και δε μας αφήνει να ζήσουμε το καρναβάλι που είναι κομμάτι της ζωής μας,  κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή μας σε ένα γεγονός που δεν ήταν βέβαια καρναβαλικό, είχε όμως στοιχεία καρναβαλιού, έκανε τους μαθητές μας να διασκεδάσουν και να χορέψουν δείχνοντας τις στολές τους στους συνεργάτες τους, λαμβάνοντας υπέροχα σχόλια από αυτούς και να νιώσουν την καρναβαλική ατμόσφαιρα ιδιαίτερα την ώρα του χορού με τις στολές τους!

Ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας, κος Τσεντούρος Κωνσταντίνος, όπως αναφέρεται, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του σχολείου σε αυτό το έργο, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων μάθησης και καινοτομίας καθώς και δεξιοτήτων γνώσεων, μέσων και τεχνολογίας, οι οποίες είναι δεξιότητες του 21ου αιώνα αλλά και τη χαρά του για την απόλυτη διασκέδαση των παιδιών σε κλίμα που θύμιζε το αντίστοιχο καρναβαλικό που φέτος έχουν στερηθεί τα παιδιά της πόλης μας!"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις