Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Δημητρογιάννης επισκέφθηκε νέες μονάδες επεξεργασίας μη επικίνδυνων αποβλήτων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Δημητρογιάν...

Μέσω της διαδικασίας της κομποστοποίησης ενισχύεται η κυκλική οικονομία και βελτιώνεται η αειφορική γεωργία με άμεσο όφελος στους τοπικούς παραγωγούς

Επίσκεψη σε μονάδες επεξεργασίας μη επικίνδυνων αποβλήτων και παράλληλης παραγωγής ενέργειας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης,  στην Π.Ε.  Αιτωλοακαρνανίας.

Οι συγκεκριμένες μονάδες που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους πρόσφατα, έχουν ως αντικείμενο τη διαχείριση και ενεργειακή αξιοποίηση της βιομάζας που προκύπτουν ως απόβλητα και υποπροϊόντα από γεωργικές, κτηνοτροφικές, και άλλες σχετικές δραστηριότητες, με παράλληλη παραγωγή ενέργειας, και ειδικότερα συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Επιπλέον, μέσω της διαδικασίας της κομποστοποίησης ενισχύεται η κυκλική οικονομία και βελτιώνεται η αειφορική γεωργία με άμεσο όφελος στους τοπικούς παραγωγούς. Παράλληλα, επιτυγχάνεται ορθή διαχείριση των αποβλήτων με άμεσο θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

«Η ενίσχυση της Πράσινης Επιχειρηματικότητας και η προώθηση των Πράσινων Επενδύσεων αποτελούν για εμάς βασική προτεραιότητα. Έχουμε επιτύχει πλέον, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας, την μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, την επίσπευση των σχετικών αδειοδοτήσεων καθώς και την προώθηση οικονομικών δραστηριοτήτων της Κυκλικής Οικονομίας. Παράλληλα ενθαρρύνουμε την αύξηση των έργων που εντάσσονται στη διαχείριση των αποβλήτων, την ανακύκλωση, την αξιοποίηση βιομάζας για ενέργεια και την βιολογική γεωργία» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημητρογιάννης και πρόσθεσε πως «οι προσπάθειές μας επιφέρουν αποτελέσματα καθώς σε 18 μήνες περίπου έχει εγκριθεί η λειτουργία 70 τέτοιων “πράσινων” επιχειρήσεων στη Περιφέρεια, εκ των οποίων 30 στην Αιτωλοακαρνανία, 15 στην Ηλεία και 25 στην Αχαΐα, με ταχύτατους ρυθμούς αδειοδότησης.

Η λειτουργία αυτών των δραστηριοτήτων έχει επιφέρει μεγάλο θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδίως σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις