Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη για το θέρετρο στον Σκορπιό- Και για την αλλαγή χρήσης της Βίλας Ιόλα

Εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη για το ...

Τι αλλάζει στο νησί του Ωνάση

Το «πράσινο φως» για την αρχιτεκτονική μελέτη της πολυτελούς τουριστικής μονάδας στον Σκορπιό όπως και για τη μετατροπή της Βίλας Ιόλα σε Πολιτιστικό Κέντρο και Μουσείο έδωσε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.

Η αρχιτεκτονική μελέτη για τον Σκορπιό αφορά στον σχεδιασμό VIP Exclusive Club στο νησί. Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπονται εννέα κτιριακές ενότητες.

Η πρώτη περιλαμβάνει το κύριο τουριστικό συγκρότημα με προεδρική σουίτα, το υφιστάμενο κτίριο «Ροζ σπίτι» καθώς και βίλες του κύριου τουριστικού συγκροτήματος. Η δεύτερη αφορά τις λεγόμενες «απομακρυσμένες βίλες», η τρίτη κέντρο πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων, η τέταρτη εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουόμενων της ανατολικής παραλίας, η πέμπτη περιλαμβάνει τη βίλα του διαχειριστή του, κοντά στο ελικοδρόμιο, όπου αναμένεται να δημιουργηθεί νέος χώρος αναμονής, αντικαθιστώντας την υπάρχουσα δομή που κατεδαφίζεται.

Η έκτη κτιριακή ενότητα περιλαμβάνει υφιστάμενα και νέα κτίρια, η έβδομη το νέο Ιππικό Κέντρο στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, η όγδοη το «Σπίτι του Λόφου» και η ένατη το αμφιθέατρο, ως χώρο για εκδηλώσεις.

Βάσει της αρχιτεκτονικής μελέτης προβλέπονται επίσης εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουόμενων της νότιας παραλίας, λιμενική εγκατάσταση -επονομαζόμενη «Χριστίνα»-, ελικοδρόμιο, φάρμα, εκκλησία, αγροτικές καλλιέργειες, η «Προβλήτα Παναγίτσα» και θερμοκήπιο. Σε όλο το επενδυτικό σχέδιο υιοθετούνται οι αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.

 

Τι αλλάζει στη Βίλα Ιόλα

 

Σε ό,τι αφορά στη Βίλα Ιόλα στην Αγ. Παρασκευή εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη για τη μετατροπή της σε Πολιτιστικό Κέντρο και Μουσείο Ιόλα.

 Σύμφωνα με τη μελέτη, διαμορφώνονται 9 αίθουσες εκθέσεων και προβλέπεται η λειτουργία: αίθουσας πολλαπλών χρήσεων (θεάτρου, κινηματογράφου, εκδηλώσεων), βιβλιοθήκης, αίθουσας διδασκαλίας με θέματα ιστορίας, σύγχρονης τέχνης και τεχνολογίας, χώρου, αίθουσας πολυμέσων για την ενασχόληση, έρευνα και εξέλιξη θεμάτων ψηφιακής ζωγραφικής, γλυπτικής, χρήση τρισδιάστατης εκτύπωσης, ανάλυσης φωτογραφίας κλπ.

 Επίσης, δημιουργούνται μικροί ξενώνες φιλοξενίας καλλιτεχνών, αίθουσα συνεδριάσεων, κυλικείο-εντευκτήριο. Σε όλο το κτίριο έχει προβλεφθεί η προσβασιμότητα για ΑμΕΑ, ενώ η μελέτη περιλαμβάνει την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών εντός και εκτός της βίλας Ιόλα.

 Τέλος, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής ενέκρινε την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του δήμου Πειραιά, στο Ν. Φάληρο, για τον καθορισμό χρήσεων σε ακίνητο όπου βρίσκεται το διατηρητέο κτιριακό συγκρότημα της οινοποιίας ΗΒΗ.

 Πρόκειται για την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του δήμου Πειραιά για τον καθορισμό χρήσεων διοίκησης, γραφείων, εστίασης, αναψυχής, τουριστικών καταλυμάτων, χώρων συνάθροισης κοινού, πολιτιστικών εγκαταστάσεων και κατοικίας, σε ακίνητο, όπου υφίσταται και το διατηρητέο κτιριακό συγκρότημα της οινοποιίας ΗΒΗ στο Νέο Φάληρο. Ειδικότερα, προβλέπεται η χωροθέτηση νέου κτιρίου σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων από το υφιστάμενο διατηρητέο συγκρότημα.

πηγη

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life