Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΠΓΝΠ: Το σκληρό πρόσωπο του κορωνοϊού- Χωρίζει τις μητέρες από τα νεογέννητα μωρά τους

ΠΓΝΠ: Το σκληρό πρόσωπο του κορωνοϊού- Χ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Δεν επιτρέπονται επισκέψεις στο νοσοκομείο από τους γονείς

Την μοναξιά και την πιο σκληρή πλευρά της πανδημίας του κορωνοϊού βιώνουν, στην πιο δύσκολη και εύθραυστη στιγμή τους, τα μωράκια που γεννιούνται πρόωρα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, στην Πάτρα, και χρειάζεται να παραμείνουν σε θερμοκοιτίδα, στη ΜΕΘ νεογνών, μέχρι να αποκτήσουν δυνάμεις και να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται εξαιτίας της προωρότητας.

Μετά τη γέννηση τους και μέχρι να βγουν από το νοσοκομείο εξαιτίας των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί μέσα στο νοσοκομείο τις τελευταίες μέρες, δεν επιτρέπεται να δέχονται επισκέψεις από τους γονείς τους, στο πλαίσιο μέτρων προστασίας και της αποφυγής της διασποράς του ιού. Πριν λίγο διάστημα επιτρεπόταν επίσκεψη από τις νέες μανούλες που με τον πιο σκληρό τρόπο αποχωρίζονται τα μικρά τους ακριβώς τη στιγμή που τις έχουν απόλυτη ανάγκη, μία φορά την εβδομάδα.

Ωστόσο, πλέον η διασπορά στο νοσοκομείο έφερε την πιο «άγρια» συνθήκη για τις μητέρες και τα νεογέννητα μωρά τους. Και σαφώς δεν είναι εύκολο για μία μητέρα να δεχθεί ότι απαγορεύεται να βρεθεί δίπλα στο μωράκι της. Όπως είναι φυσικό αυτό διαλύει ψυχικά τις μητέρες που δεν μπορούν να βρίσκονται κοντά στα μωρά τους την ώρα που εκείνα παλεύουν  για την ίδια τη ζωή κι ας τους έδειξε με το «πρώτο φως» τι σημαίνει να μην νιώθεις κοντά σου τον άνθρωπο που θα σε αγαπήσει περισσότερο στο κόσμο.

«Είναι αναγκαίο αυτή την κρίσιμη στιγμή να μπαίνει όσο το δυνατόν λιγότερος κόσμος στο νοσοκομείο, όσο αυτό είναι εφικτό. Να παραμένουν μόνο οι ασθενείς. Αυτό είναι το βασικό σχέδιο το οποίο αναγκαστικά κρατά μητέρες μακριά από τα νεογέννητα μωρά τους. Είναι δύσκολο, είναι σκληρό,  το ξέρουμε, όμως ζητάμε από όλους να μας καταλάβουν και να έχουν υπομονή. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και κάνουμε έκκληση να μπαίνουν στο νοσοκομείο, το ξαναλέω, όσο γίνεται, λιγότερα άτομα» λέει στο thebest.gr ο υποδιοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Μπάκος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις