Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Xοιρινά μπριζολάκια με χαλούμι & λαχανικά

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εύκολα και γρήγορα απολαύστε αυτά τα πεντανόστιμα χοιρινά μπριζολάκια.

Υλικά Συνταγής
6 χοιρινά μπριζολάκια από λαιμό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια
4 πιπεριές
200 γρ. ασπρομανίταρα
1 κύβο φρέσκο ζωμό κότας
1 φλ. μπίρα
φρέσκο θυμάρι
πιπέρι
αλάτι
200 γρ. χαλούμι
πουρές πατάτας

Εκτέλεση
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μπριζολάκια και από τις δυο πλευρές. Τα βγάζουμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στο ίδιο λάδι και τα αφήνουμε να μαραθούν.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το θυμάρι. Ξαναβάζουμε τα μπριζολάκια πάνω στα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με τη μπίρα. Προσθέτουμε το ζωμό.

Κόβουμε το χαλούμι σε κύβους. Όταν αρχίσει να γλασάρει η σάλτσα βάζουμε στα μπριζολάκια το τυρί. Σκεπάζουμε για 2′-3′ να λιώσει το χαλούμι. Σερβίρουμε με πούρε και πράσινη σαλάτα.

Πηγή:argiro.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life