Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άναψαν τα... αίματα για ένα τρισάγιο σε χωριό του Αγρινίου

Άναψαν τα... αίματα για ένα τρισάγιο σε ...

ΔΕΙΤΕ τι συνέβη

Φραστικό επεισόδιο και μάλιστα σε… δυο δόσεις σημειώθηκε σε χωριό του Αγρινίου, με αφορμή τρισάγιο ηλικιωμένης.

Το Σάββατο συγκεκριμένα τελέστηκαν στην εκκλησία του χωριού τρία μνημόσυνα για να ακολουθούσουν τρισάγια στο τοπικό νεκροταφείο. Το γεγονός ότι ο ιερέας καθυστέρησε να τελέσει το τρισάγιο σε συγκεκριμένη οικογένεια του χωριού, που νωρίτερα τελούσε μνημόσυνο, προκάλεσε την δυσαρέσκεια συγγενών.

Έτσι, μόλις ο ιερέας έφτασε στο σημείο, δέχθηκε παράπονα και σύμφωνα με τους συγγενείς η αντίδραση του τους προκάλεσε έκπληξη, μιας και φωνασκώντας εκνευρισμένος αποχώρησε, χωρίς να τελέσει το τρισάγιο.

Η συνέχεια γράφτηκε εντός το ιερού ναού, που οι δυο γιοι της εκλιπούσας θέλησαν να ζητήσουν εξηγήσεις για να ακολουθήσει νέα λεκτική αντιπαράθεση που ακούστηκε σχεδόν σε.. όλο το χωριό! Για τα όσα έγιναν οι μαρτυρίες είναι συγκεχυμένες μιας και άλλα υποστηρίζουν μάρτυρες και άλλα οι συγγενείς της ηλικιωμένης.

Την Κυριακή υπήρξε και νέος… γύρος όταν για το περιστατικό μίλησε ο ιερέας από άμβωνος στο ποίμνιο, αμέσως μετά τη θεία λειτουργία. Όταν το αντιλήφθηκε ο ένας γιος, εισήλθε στην εκκλησία και διαμαρτυρήθηκε εκ νέου στον ιερέα. Οι συγγενείς εκφράζουν και μέσω του agriniopress, την διαμαρτυρία τους για την στάση του κληρικού, καταγγέλλοντας πως δεν σεβάστηκε το πένθος τους και συμπεριφέρθηκε με “επιθετική και ιδιοκτησιακή νοοτροπία” μέσα στον Ιερό Ναό, διώχνοντας τους και λέγοντας να “μην ξαναπατήσουν εκεί”.

Διαψεύδουν μάλιστα τα όσα ακούγονται στο χωριό περί “επίθεσης” σε βάρος του κληρικού , με ύβρεις μέσα την εκκλησία.

Πάντως οι απόψεις διίστανται, με άλλους πολίτες να υποστηρίζουν πως η συμπεριφορά των συγγενών δεν ήταν η αρμόζουσα , εστιάζοντας μάλιστα στο γεγονός του τρικούβερτου καβγά μέσα στην εκκλησία του χωριού.

Πληροφορίες αναφέρουν τέλος, πως για το περιστατικό του Σαββάτου κλήθηκε και η Αστυνομία, που όμως δεν επενέβη.

 

Πηγή: hagriniopress.gr 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις