Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ψήφισμα στήριξης των κινητοποιήσεων ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο από το Δήμο Πατρέων

Ψήφισμα στήριξης των κινητοποιήσεων ενάν...

Στην χθεσινή (Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021) συνεδρίαση (με τηλεδιάσκεψη) του Δημοτικού Συμβουλίου

Ψήφισμα για το Νομοσχέδιο για την Παιδεία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, στην χθεσινή (Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021) συνεδρίαση (με τηλεδιάσκεψη) του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων. Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:
 
«Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας στηρίζει του αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας, των Φοιτητικών Συλλόγων, Σωματείων Εκπαιδευτικών, Ομοσπονδιών Γονέων, Συντονιστικών Επιτροπών μαθητών και εργατικών σωματείων ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία. Εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ασφαλή επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων, όπως προσλήψεις καθηγητών, καθαριστριών, υγειονομικού προσωπικού, δωρεάν rapid test. Την ίδια στιγμή μειώνει εκ νέου τον προϋπολογισμό για την Παιδεία κατά 8% και αντί να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω, η κυβέρνηση προτιμά να δώσει 30 εκατ. ευρώ για ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Η στόχευση της ίδρυσης αυτού του σώματος είναι η καταστολή της φωνής, της διεκδίκησης και του αγώνα.

Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται και από τις πειθαρχικές αλλαγές, που προβλέπουν μέχρι και 3 χρόνια φυλάκισης σε φοιτητές που κάνουν Γενικές Συνελεύσεις ή κινητοποιήσεις στις σχολές και στα θεσμικά όργανα.

Αντίστοιχα για τους μαθητές, ενώ τα σχολεία «στενάζουν» από τις ελλείψεις και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση άνοιξε χωρίς να παρθεί κανένα επιπλέον μέτρο, η Κυβέρνηση αξιοποιεί την περίοδο για να περάσει μία σειρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Επαναφέρει την «τράπεζα θεμάτων», δημιουργεί το σχολείο «των δεξιοτήτων», που εξοβελίζει τη γενική μόρφωση, την ολόπλευρη γνώση. Οι αλλαγές που φέρνουν, μάλιστα, θα έχουν μεγαλύτερη επίπτωση στα παιδιά που προέρχονται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Στεκόμαστε στο πλευρό του αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας, των φοιτητών και των μαθητών και θα συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που καλούν Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου η Συντονιστική Αγώνα Σχολείων και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στις 21/1, στις 18:00, στην Πλατεία Γεωργίου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις