Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Πάτρα σήμερα η Υφυπουργός Υγείας για την επαναληπτική δόση του εμβολίου κορωνοϊού

Στην Πάτρα σήμερα η Υφυπουργός Υγείας γι...

Ξεκινά η διαδικασία της δεύτερης δόσης για τους υγειονομικούς

Στην Πάτρα θα βρίσκεται σήμερα στις 10.30 το πρωί η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη προκειμένου να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Η διαδικασία αυτή ξεκινάει από σήμερα για όλο τον υγειονομικό κόσμο που έκανε την πρώτη δόση.

Η υφυπουργός Υγείας, ήταν η πρώτη που εμβολιάστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών στις 28 Δεκεμβρίου και είχε δηλώσει

νέφερε ότι «η επιστημονική κοινότητα, με αυτήν την πολύ σημαντική ανακάλυψη, προσφέρει σε όλους τη δυνατότητα να πάρουμε πίσω τη ζωή μας και την ελευθερία μας, να αγκαλιάσουμε ξανά τους δικούς μας ανθρώπους, να ταξιδέψουμε και να διασκεδάσουμε με τους φίλους μας». «Άρα, είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουμε όλοι στον εμβολιασμό», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τους γιατρούς που θα εμβολιαστούν, σημείωσε ότι «το ποσοστό είναι πάρα πολύ υψηλό και κάθε μέρα αυτά τα ποσοστά θα ανεβαίνουν».

Παράλληλα, τόνισε ότι «με το πέρασμα του χρόνου, όταν όλοι θα δουν πως το εμβόλιο γίνεται με ασφάλεια, θα εμβολιαστούν πολλοί περισσότεροι πολίτες και ως εκ τούτου ελπίζω να αγγίξουμε συντριπτικά ποσοστά, ώστε να εξασφαλίσουμε την ανοσία και βεβαίως τη δυνατότητα να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή». Επίσης, διατύπωσε την εκτίμηση ότι «και οι αρνητές στο τέλος θα πειστούν να κάνουν το εμβόλιο».

Σχετικά με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, το οποίο είναι και νοσοκομείο αναφοράς, το χαρακτήρισε ως «ένα πολύ σημαντικό νοσοκομείο, το οποίο καλύπτει όλα τα περιστατικά και έχει αντιμετωπίσει με πολύ μεγάλη επιτυχία την πανδημία». «Θέλω να διαβεβαιώσω όλους, ότι είμαστε σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση του νοσοκομείου και με τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας, ώστε να λύνουμε ζητήματα, τα οποία έχουμε μπροστά μας», επεσήμανε η κ. Ράπτη.

Σε ότι αφορά την ψυχική υγεία, η αρμόδια υφυπουργός υπογράμμισε: «Θα συνεργαστώ με τους πανεπιστημιακούς, ούτως ώστε να έχουμε μέσα στο 2021 ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την ψυχική υγεία».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις