Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η πιο ..νορμάλ πριγκιπική οικογένεια στον κόσμο

Η πιο ..νορμάλ πριγκιπική οικογένεια στον κόσμο

Πρίγκιπας Φρειδερίκος και πριγκίπισσα Μαίρη

Μακριά από τη μητέρα του βασίλισσα Μαργαρίτα Β΄ της Δανίας έκανε η οικογένεια του πρωτότοκου γιού της Φρειδερίκου με τη σύζυγό του Μαίρη και τα τέσσερα παιδιά τους αφού το παλάτι είχε αποφασίσει να επιβάλλει τα μέτρα της κοινωνικής απόστασης σε όλα τα μέλη του.

Η οικογένεια του Φρειδερίκου, μελλοντική βασιλική οικογένεια της Δανίας αποφάσισε να στείλει την πιο απλή πριγκιπική εορταστική κάρτα, με την οικογένεια να μοιάζει με κάθε άλλη στη χώρα τους.

Οι ίδιοι έχουν αποφασίσει εδώ και χρόνια να ζουν όσο πιο απλά γίνεται αποφεύγοντας επιδείξεις και πολλές κοινωνικές εμφανίσεις.

Ο Φρειδερίκος, διάδοχος πρίγκιπας του θρόνου της Δανίας σε αντίθεση με πολλά μέλη βασιλικών οικογενειών επέλεξε και παντρεύτηκε μια κοινή θνητή από την μακρινή Τασμανία.

Η ιστορία αγάπης του Πρίγκιπα και της Μαίρη Ντόναλντσον ξεκίνησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000. Ο τότε 32χρονος πρίγκιπας συναντήθηκε με την Τασμανικής καταγωγής Μαίρη στο μπαρ Slip Inn στο Σίδνεϊ, ερωτεύθηκαν κεραυνοβόλα και η σχέση τους άρχισε αν χρονολογείται από την πρώτη κιόλας μέρα της γνωριμίας του και παρά την απόσταση ανάμεσα σε Αυστραλία και Δανία.

Οι ίδιοι είχαν αποφασίσει και εμφανίζονταν μαζί και οι πρώτοι παπαράτσι τους ανακάλυψαν μαζί στο Tasmania Yacht Club πριν από τον πρώτο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Dragon Boat.

Μετά από μήνες επιστολών και υπεραστικών τηλεφωνικών κλήσεων, η Μαίρη αποφάσισε να μετακομίσει από την Αυστραλία στη Δανία για να είναι με τον άντρα που είχε ερωτευθεί τον Δεκέμβριο του 2001.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2003, το δανικό κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι η βασίλισσα Μαργαρίτα σκόπευε να δώσει τη συγκατάθεσή της για το γάμο.

Στις 8 Οκτωβρίου 2003 το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε επίσημα. Ο Φρέντερικ παρουσίασε στη Μαίρη ένα εκπληκτικό δαχτυλίδι αρραβώνων με ένα μεγάλο διαμάντι, σμαράγδια και ρουμπίνια και το ευτυχισμένο ζευγάρι ανακοίνωσε τον αρραβώνα του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο παλάτι Amalienborg.

Ο Φρειδερίκος περιμένοντας την Μαίρη στην εκκλησία ήταν τόσο συγκινημένος που δε δίστασε να δακρύσει δημοσίως. Όλοι οι Δανοί θυμούνται την ημέρα του γάμου τους στον καθεδρικό ναό της Κοπεγχάγης στις 14 Μαΐου 2004. Η βασίλισσα έδειχνε ευτυχισμένη αλλά και οι τότε νεόνυμφοι φιλήθηκαν όχι μια αλλά πολλές φορές μπροστά στους υπηκόους τους που είχαν γεμίσει τους δρόμους της Κοπεγχάγης.Η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με την έλευση του πρώτου παιδιού τους, του Κρίστιαν που γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2005 και της Ιζαμπέλα, που γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 2007. Τον Ιανουάριο του 2011, το ζευγάρι πρόσθεσε στην οικογένειά τους άλλα δυο μέλη με τη γέννηση των διδύμων Βίνσεντ και Ζοζεφίν.

Εκτός από μια αφοσιωμένη μητέρα, η Πριγκίπισσα Μαρία έχει μια σειρά από δημόσια καθήκοντα. Υποστηρίζει προγράμματα κατά του εκφοβισμού και φιλανθρωπικές οργανώσεις για πρόσφυγες και μετανάστες μέσω του Mary Foundation, που ιδρύθηκε το 2007. Ο σύζυγός της παρακολουθεί υπερήφανα την νεαρή κοπέλα από την Τασμανία γεμάτη αυτοπεποίθηση έχει κερδίσει με το "σπαθί της" τη δημοτικότητά της με την πάροδο των ετών.

Δίνοντας μια εικόνα για την οικογενειακή ζωή πριν από λίγα χρόνια, η Μαίρη αποκάλυψε ότι δεν έχουν καμία βοήθεια στον ύπνο, στο να ασχολούνται με τα μικρά τη νύχτα ή να τα πηγαίνουν στο σχολείο τα πρωινά.

 

Η οικογένεια μοιράζεται δουλειές και καθήκοντα και τα παιδιά πηγαίνουν σε δημόσιο σχολείο. Ο μελλοντικός βασιλιάς συμμετέχει ακόμα και σε δουλειές του σπιτιού και η Μαίρη έχει πει: "Έχει μια ζεστή, ζεστή καρδιά, είναι πιστός και ειλικρινής".Το ζευγάρι λατρεύει να διασκεδάζει και να περνάει ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά του κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών στο Grasten Palace. Τα παιδιά τους φωτογραφίζονται συχνά με τις φόρμες και απλά ρούχα μακριά από στιλίστες και μόδες. Είναι ίσως η πιο …νορμάλ πριγκιπική οικογένεια της Ευρώπης.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight