Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Συστήνεται Επιτροπή Παρακολούθησης απο το Δήμο για το θαλάσσιο μέτωπο

Πάτρα: Συστήνεται Επιτροπή Παρακολούθηση...

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχωρά ένα ακόμη βήμα την διεκδίκηση της πόλης

Τη σύσταση Επιτροπής Παρακολούθησης του θέματος που σχετίζεται με την παράδοση του θαλάσσιου μετώπου στην πόλη στην οποία θα μετάσχουν ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, οι πρώην Δήμαρχοι Ανδρεας Φούρας και Ευάγγελος Φλωράτος και δυο εκπρόσωποι της διοίκησης του ΟΛΠΑ αποφάσισε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας.

 

Μιλώντας εκ μέρους της παράταξης Κατσικόπουλου (ο οποίος απουσίαζε) ο Νίκος Τζανάκος επισήμανε ότι είναι αναγκαίο η υπό σύσταση Επιτροπή να μην έχει διακοσμητικό, αλλά ουσιαστικό ρόλο. Για παράδειγμα, είναι αναγκαίο να σταλεί και από τους τέσσερις δημάρχους (το νυν και τους πρώην) επιστολή προς τον Πρωθυπουργό.

Στο αίτημα αυτό υπήρξε θετική ανταπόκριση από τον κ. Δημαρά, ο οποίος, αφού εξήρε την κινητοποίηση της λαϊκής βάσης, που παρατηρείται τελευταία για το ζήτημα με την πρωτοβουλία που έλαβαν πέντε γνωστοί Πατρινοί (Δ. Αϊβαλή, Δ. Αλεξίου, Γ. Πανταζόπουλο, Χρ. Πατούχα και Ν. Τζανάκο), δεσμεύτηκε για τη σύνταξη μιας τέτοιας επιστολής και διαβεβαίωσε ότι θα ζητήσει και από τους προκατόχους του να στείλουν αντίστοιχες.

Επίσης, συνεχάρη τους πέντε πατρινούς για την πρωτοβουλία της συλλογής υπογραφών από χιλιάδες δημότες -ένας σημαντικός αριθμός έχει αποσταλεί ήδη στον Πρωθυπουργό- και προθυμοποιήθηκε να θέσει στη διάθεσή τους το μηχανισμό του Δήμου, ώστε να βοηθήσει στη συλλογή όσο γίνεται περισσότερων υπογραφών.

Ήδη, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για το θαλάσσιο μέτωπο βρίσκεται σ' επαφή με τον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας, για να χρησιμοποιήσει την καντίνα του στην πλατεία Γεωργίου, για τη συλλογή υπογραφών και συνεργάζεται ή επιδιώκει συνεργασία με όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, αλλά και με το Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο. Προχωρεί, επίσης, άμεσα σε οργάνωση παλλαϊκής συγκέντρωσης, που θα ανακοινωθεί την ημέρα της επικείμενης εκδήλωσης στο ΤΕΕ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις