Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιώργος Ρώρος: "Άβυσσος" οι βουλές της δημοτικής αρχής

Γιώργος Ρώρος: "Άβυσσος" οι βο...

H Ώρα Πατρών για τα ετοιμόρροπα κτίρια

Σε ανακοίνωση της παράταξης του Γιώργου Ρώρου αναφέρεται: "Το θέμα των ετοιμόρροπων κτιρίων έρχεται σχεδόν πάντα ως μετασεισμική συζήτηση στην επικαιρότητα. Προεκλογικά καταθέσαμε τις θέσεις μας της άμεσης καταγραφής, σήμανσης και νομοθετικών μέτρων για τα επικίνδυνα κτίρια της πόλης που κρέμονται ως απειλή πάνω από τα κεφάλια των πολιτών. Κατά την συνάντηση της Ώρας Πατρών με το Τεχνικό Επιμελητήριο αποτέλεσε θέμα συζήτησης.

Προτείναμε προς την πολιτεία:

-αλλαγή και επικαιροποίηση του πεπαλαιωμένου θεσμικού πλαισίου από το 1929 ώστε να αρθούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες για τους κατόχους.

-διευκόλυνση από την πολιτεία στην έκδοση των αδειών.

-ειδικά προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ όπως το εξοικονομώ για χρηματοδότηση,αποκατάσταση ή κατεδάφιση.

-ανταποδοτικά φορολογικά κίνητρα.

Η Δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη όφειλε μετά έξι χρόνια να έχει κάνει τα δικά της βήματα.

-σε συνεργασία με το ΤΕΕ να γίνει καταγραφή των κτιρίων.

-διεκδίκηση από την κυβέρνηση με βάση το μητρώο που θα συνέτασσε για προγράμματα διευκόλυνσης των πολιτών.

-ειδικά κίνητρα από το δήμο στους ιδιοκτήτες με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπτώσεων, απαλλαγών, τελών κ.α. ώστε να δημιουργήσει ενδιαφέρον.

Πρόσφατα το υπουργείο σε πρόσκληση του ζήτησε την καταγραφή από τους δήμους των ετοιμόρροπων κτιρίων. Από τους 330 δήμους ανταποκρίθηκαν 111. Διαπιστώσαμε ότι ο Δημοτική Αρχή Πελετίδη δεν κατέθεσε στοιχεία. Από την Αχαΐα κατέθεσαν οι Δήμοι Αιγιάλειας και Ερύμανθου ενώ σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ανέφερε αόριστα ότι το πρόβλημα είναι "σαν άβυσσος"! Αναμένεται το υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση απεμπλοκής των ιδιοκτητών από το δαιδαλώδες νομικό καθεστώς που διέπει τα κτίρια διατηρητέα, ετοιμόρροπα κ.λ.π.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή επέλεξε άλλη μία φορά να είναι απούσα και σε αυτή την πρόκληση. Η πόλη κινδυνεύει να μείνει εκτός προγράμματος με ευθύνη της δημοτικής αρχής. Είναι αυτό που λέει ο λαός, όποιος δεν θέλει να ζυμώσει ένα χρόνο κοσκινίζει.

Πραγματικά "άβυσσος" τα ετοιμόρροπα αλλά ακόμα μεγαλύτερη "άβυσσος" οι βουλές της δημοτικής αρχής..... Τους καλούμε την ύστατη ώρα να συνεργαστούν με το ΤΕΕ, το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων και κάθε αρμόδιο φορέα (εφορεία αρχαιοτήτων, υπηρεσία νεωτέρων μνημείων κ.α.) και να καταθέσουν άμεσα ένα πλήρες επιστημονικά τεκμηριωμένο πρόγραμμα.

Ζητούμενο η λέξη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την Δημοτική Αρχή".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις