Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Άλλαξε χέρια» η εξοχική έπαυλη του Λαδόπουλου στο Ρίο – Ποιος είναι ο αγοραστής

«Άλλαξε χέρια» η εξοχική έπαυλη του Λαδό...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Σε πατρινούς πέρασαν οι κατασκηνώσεις Λαδόπουλου στη Ροδινή και ένα διαμέρισμα της οικογένειας, στην πλατεία Γεωργίου

Πουλήθηκε η εξοχική έπαυλη του  Λαδόπουλου στο Ρίο. Οι υπογραφές «έπεσαν» χθες μεταξύ  του αγοραστή, του πωλητή και της Kopanitsanos Real Estate μέσω της οποίας το αρχιτεκτονικό κόσμημα διατίθετο προς πώληση. Η πολυτελής για την εποχή της οικία, είχε περάσει πια στα χέρια τουρκικού ομίλου.

Ο νέος αγοραστής είναι επιχειρηματίας από την Αθήνα, ο οποίος έχει συγγενικές σχέσεις με την Πάτρα και δραστηριοποιείται στον χώρο της εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα. Όπως αναφέρει στο thebest.gr o Γιώργος Κοπανιτσάνος, Εκτιμητής – Μεσίτης ακινήτων της Kopanitsanos Real Estate, ο νέος ιδιοκτήτης της εξοχικής βίλας Λαδόπουλου θα σεβαστεί τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα της οικίας ενώ θα διατηρήσει και τον κήπο που την περιβάλλει,ο οποίος διαθέτει  επιλεγμένα και σπάνια δέντρα και φυτά, πλατάνια, δάφνες, κουκουναριές, ελιές, φοίνικες, κυπαρίσσια, θάμνους όλων των ειδών , κρίνους και δεκάδες  λουλούδια που «ζωγραφίζουν»  όταν ανθίζουν το χώρο με όλα τα χρώματα της παλέτας.

Η τιμή πώλησης του ακινήτου είχε εκτιμηθεί από ελληνική και διεθνή εταιρεία εκτιμήσεων στο ύψος του  1. 700.000 ευρώ αλλά η τιμή πώλησης είχε διαμορφωθεί στις 720.000 ευρώ, ωστόσο το deal «έκλεισε», όπως τονίζει ο κ. Κοπανιτσάνος σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα και μάλιστα στο 30% της αντικειμενικής του αξίας.

«Το ακίνητο το είχαμε σε αποκλειστικότητα και χαιρόμαστε πάρα πολύ για την πώληση καθώς και για το γεγονός ότι ο αγοραστής δεν θα αλλοιώσει τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του και θα διατηρήσει το πλούσιο φυσικό περιβάλλον που το περιβάλλει. Πρόκειται για ένα ακίνητο πολύ ποιοτικό και σπάνιο και η ανακαίνιση θα γίνει με σεβασμό στα χαρακτηριστικά του», τονίζει ο κ. Γιώργος Κοπανιτσάνος.

Επίσης σε πατρινά χέρια πέρασαν άλλα δύο ακίνητα που είχε αναθέσει στην Kopanitsanos Real Estate η ΜΕΛ και ανήκαν στην οικογένεια Λαδόπουλου

"Το συνολικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων που μας ανέθεσε σε αποκλειστικότητα η Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου (ΜΕΛ) εμπεριείχε εν συνόλω τρία ακίνητα. Το πρώτο εξ αυτών και μεγαλύτερο σε έκταση πωλήθηκε πριν ελάχιστους μήνες και αφορούσε τις κατασκηνώσεις Λαδόπουλου στην  Ροδινή και πιο συγκεκριμένα κτιριακές εγκαταστάσεις  επιφάνειας 1500 τ.μ. εντός οικοπέδου συνολικής έκτασης 15 στρεμμάτων,  με πρόσοψη 100 μέτρων επί του παραλιακού μετώπου. Το ακίνητο αγοράστηκε σε πάρα πολύ καλή τιμή από πατρινό επενδυτή.

Το δεύτερο ακίνητο αφορούσε διαμέρισμα πολυκατοικίας πρόσοψη επί της πλ. Βασιλέως Γεωργίου, το οποίο αγοράστηκε από πατρινό ιατρό με στόχο την δημιουργία σύγχρονου ιατρείου.

Το τελευταίο ακίνητο και ένα εκ των σημαντικότερων οικιστικών ακινήτων του χαρτοφυλακίου της  Kopanitsanos Real Estate Since 1961 πωλήθηκε χθες και αφορά την βίλα Λαδόπουλου στο Ρίο, με πρόσοψη επί της οδού Σώμερσετ, η οποία επίσης πωλήθηκε σε αρκετά δελεαστική τιμή και ο αγοραστής είναι επίσης πατρινής καταγωγής.

Κατά την διαδικασία πώλησης των συγκεκριμένων ακινήτων βρεθήκαμε στην δυσάρεστη θέση να αλληλοεπιδράσουμε με τα εναπομείναντα  δηλωτικά ίχνη της αίγλης  της δυναστείας Λαδόπουλου.  Παρ΄όλα αυτά βρισκόμαστε στην  θέση να δηλώσουμε πως η διαδικασία περαίωσης της αγοραπωλησίας κινήθηκε επιτυχώς, με  την μεταβίβαση των ακινήτων σε αγοραστές πατρινής καταγωγής οι οποίοι μάλιστα  έχουν  δηλώσει την πρόθεσή τους να διατηρήσουν αμιγή και αναλλοίωτο τον χαρακτήρα τους, αναβαθμίζοντας εκ παραλλήλου τις εκάστοτε περιοχές στις οποίες εδράζονται", τονίζει ο Γιώργος Κοπανιτσάνος μιλώντας στο thebest.gr

 

Η ιστορία της βίλας

Ήταν αρχές της δεκαετίας του ΄60 όταν ο ιδρυτής της χαρτοποιίας, ο δαιμόνιος Κεφαλλονίτης Ευάγγελος Λαδόπουλος, δημιούργησε αυτόν τον "παράδεισο" για να τον δωρίσει στον γιο του και συνεχιστή της ιστορικής βιομηχανίας Γιώργο Λαδόπουλο, μετά τον γάμο του με την Ρένα Σαρμά.

Σε ένα χώρο 4.200 τ.μ που είναι το εμβαδόν του οικοπέδου , στην οδό Σώμερσετ, στην «καρδιά» του Ρίου, κοντά στον θερινό κινηματογράφο που λειτουργεί σήμερα, έχτισε ο Λαδόπουλος τη θερινή αυτή κατοικία των 300 τ.μ., η οποία παρουσίαζε ξεχωριστά για την εποχή  αρχιτεκτονικά στοιχεία.  Το μάτι σου κεντρίζει αμέσως η οβάλ πρόσοψη, ενώ μπαίνοντας στο ισόγειο διακρίνεις το τζάκι, τα επίπεδα στον χώρο που ήταν καθιστικό , την εσωτερική ξύλινη σκάλα η οποία  οδηγεί στον πάνω όροφο με τα υπόλοιπα δωμάτια, τα δύο μπάνια και τις βεράντες.

Βγαίνοντας στις βεράντες  αμέσως αποζημιώνεσαι από τον εκπληκτικό κήπο και τα παιχνιδίσματα των κλαδιών με τον ήλιο και εύκολα μπορείς να σχηματίσεις εικόνα της δεκαετίας του 60 , από στιγμές ανάπαυλας σε αυτές. Τα δωμάτια στον πάνω όροφο είναι τέσσερα και τα μπάνια δύο, στοιχείο αν μη τι άλλο ευμάρειας για την εποχή.

Περνώντας έξω, το βλέμμα στέκεται στις πέτρινες πλευρές του σπιτιού στα ιδιαίτερα φαναράκια και σε άλλα στοιχεία του χώρου και της οικίας , τα οποία φανερώνουν την καλαισθησία της οικογένειας και το «ύφος» της περιόδου κατά την οποία χτίστηκε.

Η σκεπή της έπαυλης έχει ανακατασκευαστεί πριν λίγα χρόνια.

Η συνολική δόμηση του οικοπέδου είναι 800 τ.μ,.

Κατά την είσοδο σε αυτόν συναντάς το πηγάδι, τον βοηθητικό χώρο του προσωπικού στο κάτω μέρος, αλλά και ό,τι έχει απομείνει από το σιντριβάνι.

Πώς έφτασε στα χέρια τουρκικού ομίλου

Η χαρτοποιία του Ευάγγελου Λαδόπουλου ήταν εμβληματική επιχείρηση στην ιστορία του χαρτιού και τα κτίριά της ακόμα δεσπόζουν, στην παραλιακή, απέναντι από το νέο λιμάνι, αν και εγκαταλελειμμένα σε ένα μέρος ή με άλλη χρήση σε ένα άλλο.

Το 1928 ο Ευάγγελος  Λαδόπουλος  δημιουργεί στην Πάτρα την χαρτοβιομηχανία και καταφέρνει κάποια χρόνια μετά να την κάνει τη μεγαλύτερη των Βαλκανίων.  Έφτασε το εργατικό δυναμικό στα 1.200 άτομα και έκανε εξαγορές.

Από το 1965 στη βιομηχανία στην Πάτρα την ουσιαστική διαχείριση ασκούσε ο γιος του Ευάγγελου, Γιώργος Λαδόπουλος.

Στο πλαίσιο των επενδύσεων που κάνει η ΕΓΛ δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη την περίοδο 1964-1965, τη Μακεδονική Εταιρεία Λαδόπουλου. Το 1968 εξαγοράζει τη μεγάλη χαρτοποιία Αιγίου. 

Ο ανταγωνισμός και οι μεταβολές του οικονομικού περιβάλλοντος φέρνουν σταδιακά την κάμψη.

Το 1984 τελικά η ΕΓΛ υπάγεται στο καθεστώς προβληματικών επιχειρήσεων και το 1988 τίθεται υπό την εποπτεία του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων. Στις  7 Απριλίου του 1988 τίθεται υπό εκκαθάριση.

Η ΜΕΛ και οι Τούρκοι

Το μόνο που διασώζεται  από τον Λαδόπουλο και συνεχίζει μέχρι σήμερα είναι η εταιρεία που πήγε στη βόρεια Ελλάδα, η ΜΕΛ. Η ΜΕΛ ιδρύθηκε το 1964 στην Πάτρα από τον Γεώργιο Λαδόπουλο. Το 1967 η εταιρεία μεταφέρει την έδρα της στη Βόρεια Ελλάδα, όπου και αναπτύσσεται.

Το 1984 υπάγεται στον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων ενώ το 1998 ιδιωτικοποιείται.

Aπό το Μάρτιο του 2012 η ΜΕΛ γίνεται πλέον μέλος του ομίλου Pak, ο οποίος είναι και ο μοναδικός μέτοχος της.  Η ΜΕΛ Μ.Α.Ε.  είναι η μεγαλύτερη δύναμη στον κλάδο παραγωγής ανακυκλωμένου χαρτονιού στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Ευρώπης, των χωρών της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Ο όμιλος ανήκει στην οικογένεια Pak  με πολυσχιδείς δραστηριότητες στην Τουρκία και όχι μόνο. Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ξηρής μαγιάς στην Τουρκία και παράγει κυρίως προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. Ο όμιλος Pak  ιδρύθηκε το 1923, και σήμερα συναποτελείται από 19 εταιρείες, oι οποίες εξειδικεύονται σε: Τρόφιμα, εύκαμπτη συσκευασία, χαρτόνια, real estate.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις