Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στα χαρακώματα οι Ιεράρχες για τις λειτουργίες των Χριστουγέννων και των Φώτων

Στα χαρακώματα οι Ιεράρχες για τις λειτο...

Μόνο τα Χριστούγεννα και τα Φώτα θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες

Στα «χαρακώματα» βρίσκονται Ιεράρχες που αρνούνται να δεχτούν την απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα των Εκκλησιών μόνο ανήμερα τα Χριστούγεννα και τα Φώτα και ανοίγουν ένας ένας τις Εκκλησίες, ενώ έχουν αρχίσει τα πρόστιμα, όπως σε εκκλησία στο Κορωπί, όπου ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος απειλεί ότι θα πληρωθούν τα πρόστιμα από τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί από τους πιστούς και προορίζονται για τους φτωχούς.

Την ίδια ώρα ακούγονται και απόψεις όπως αυτή του Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριου: «Η πανδημία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να μην κοινωνούμε» ή όπως αυτή του Μητροπολίτη Ιερισσού Θεόκλητου, ο οποίος νόσησε από κορωνοϊό και έκανε λόγο για απόφαση που προσβάλλει την Εκκλησία διερωτώμενος αν «είναι δυνατόν να μην αγιασθούν τα νερά» αναφερόμενος στη μη πραγματοποίηση του Αγιασμού των υδάτων.

Και ενώ η επίσημη Εκκλησία όπως εκφράζεται από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο περιμένει μία βελτιωμένη πρόταση από την κυβέρνηση γιατί δεν είναι ικανοποιημένη από την ανακοίνωση των μέτρων που αφήνουν ουσιαστικά κλειστούς τους Ναούς για τις γιορτές με εξαίρεση την ημέρα των Χριστουγέννων και των Φώτων πολλοί Ιεράρχες βρίσκονται στα κάγκελα. και έτοιμοι να χτυπήσουν καμπάνες πένθιμα να καταγγείλουν τη κυβέρνηση ή και να παραβιάσουν την απόφαση, λειτουργώντας τους ναούς με μέτρα προστασίας και αριθμός πιστών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα των ναών.

Με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή Διαρκή Ιερά Σύνοδο συνεχόμενες είναι οι συζητήσεις και οι διεργασίες Ιεραρχών.

Υπάρχουν και ψυχραιμότεροι Ιεράρχες που αναμένουν μία «βελτιωμένη πρόταση» από την κυβέρνηση θεωρώντας ότι «υπάρχει ακόμα χρόνος για αλλαγή απόφασης».

Δεν είναι λίγοι και αυτοί που χαρακτηρίζουν ως «δώρο άδωρο» την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν οι ναοί ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων μόνο ανήμερα και με λίγους πιστούς. Όπως λένε είναι δύσκολο να γίνει επιλογή των πιστών, στη συνέχεια παρακολούθηση να μην μπει κανείς άλλος, ή κλείσιμο της πόρτας του ναού. «Καλύτερα να παραμείνει η κατάσταση ως έχει λένε κάποιοι Ιεράρχες, δηλαδή να κάνουν οι ιερείς μόνοι τους τις λειτουργίες με κλειστές πόρτες. Το μέτρο δύσκολα εφαρμόζεται» λένε χαρακτηριστικά ιερείς.

Αύριο Τρίτη θα συνεδριάσει εκτάκτως και η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης.

Μητροπολίτης Πατρών: «Ως Εκκλησία ζητήσαμε το αυτονόητο για τα Χριστούγεννα»

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος τόνισε: «Ως εκκλησία ζητήσαμε το λογικό κι αυτονόητο για την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά η απάντηση της Πολιτείας ελύπησε βαθύτατα κι απογοήτευσε τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή λαό, ενώ εφόρτισε περισσότερο το ψυχικά βεβαρυμένο κλίμα, το οποίο επικρατεί στην κοινωνία, ένεκα των δύσκολων συνθηκών της παρούσης περιόδου».

Μητροπολίτης Καλαβρύτων: «Ο άνθρωπος έχει και πνευματικές ανάγκες, οι οποίες δεν πρέπει να παραθεωρούνται»

«Ανατρεπτικές» χαρακτήρισε τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για τη λειτουργία των ναών τα Χριστούγεννα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, Ιερώνυμος και τόνισε πως “οδηγούν σε κλίμα διχασμού με κίνδυνο να πληγεί ανεπανόρθωτα η ενότητα και η σύμπνοια του λαού μας, που είναι το πρώτο ζητούμενο αυτές τις κρίσιμες μέρες”. Ο κ. Ιερώνυμος, είπε ότι “ο άνθρωπος έχει και πνευματικές ανάγκες, οι οποίες δεν πρέπει να παραθεωρούνται. Οι κρατικοί φορείς φαίνεται να αγνοούν τον λόγο του Κυρίου, πως δεν μπορεί μόνο με ψωμί να ζήσει ο άνθρωπος”.

Μητροπολίτης Κερκύρας: «H πανδημία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να μην κοινωνούμε»

O Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος, κατά τη διάρκεια της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα, ισχυρίστηκε ότι η πανδημία του κορωνοϊού χρησιμοποιείται ως πρόσχημα, για να μην κοινωνούμε.

O Μητροπολίτης Κερκύρας που έχει κάνει λόγο για Εκκλησία «υπό διωγμόν», είπε: «Όμως εμείς έχουμε μπροστά μας τον Άγιο Σπυρίδωνα τον οποίο παρακαλούμε για όλη την οικουμένη, αυτήν που πλήττεται από αντίθεες δυνάμεις. Για να τονίσει:: «Στοχοποιείται η Εκκλησία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις