Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πέντε και μία επιστολές και ένα εξώδικο στη διαμάχη Πανεπιστημίου - Δήμου για τα αδέσποτα

Πάτρα: Πέντε και μία επιστολές και ένα ε...

4 τραυματισμοί έχουν αναφερθεί σε διάστημα μικρότερο των 2 μηνών, από επιθέσεις αδέσποτων ζώων στην περιοχή

Με τη δημοσιοποίηση σειράς επιστολών προς τον Δήμο της Πάτρας σχετικά με το μείζον πρόβλημα των αδέσποτων που αντιμετωπίζει (και) το Πανεπιστήμιο Πατρών ανταπαντά η Πρυτανική Αρχή στη σημερινή δημοσιοποίηση της απάντησης του Δημάρχου Πατρέων προς το Πανεπιστήμιο σχετικά με το θέμα, που σήμερα πήρε και ένδικη διάσταση.

Θυμίζουμε ότι το πρόβλημα είναι μακροχρόνιο και έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε τέσσερις τραυματισμούς φοιτητών και καθηγητών από επιθέσεις σκυλιών που ανήκουν σε αγέλες αδέσποτων! Καθώς το θέμα των αδέσποτων ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου της Πάτρας, έπειτα από απόφαση της συγκλήτου αποφασίστηκε η άσκηση ένδικων μέσων για το θέμα των αδέσποτων, στέλνοντας εξώδικο στον Δήμο Πατρέων σχετικά με το ζήτημα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

"Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Συγκλήτου περιελήφθη και συζητήθηκε το ζήτημα των αδεσπότων. Η Σύγκλητος απεφάσισε ομόφωνα τη λύση του θέματος μέσω της νομικής οδού, με την άσκηση ένδικων μέσων υπό τη μορφή εξωδίκου κατά του Δήμου Πατρέων και κατά παντός υπευθύνου για την απαράδεκτη κατάσταση σχετικά με τα αδέσποτα ζώα στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο".

 Οι πέντε επιστολές που έχει στείλει ο Πρύτανης στον Δήμαρχο Πατρέων:

Η απάντηση του Δημάρχου Πατρέων

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πατρέων κατόπιν της τελευταίας επιστολής, στην οποία γίνεται μάλιστα και αναφορά σε χρήση ένδικων μέσων, απάντησε με επιστολή του προς τον Πρύτανη, καταγράφοντάς τα όσα ο Δήμος έχει κάνει από πλευράς του και εκφράζοντας την αδυναμία περαιτέρω παροχής βοήθειας, προτάσσοντας ως μοναδική λύση την διεκδίκηση από την κυβέρνηση πόρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η απάντηση του Δημάρχου, στις επιστολές του Πρύτανη

Άμεση ήταν η απάντηση του Πρύτανη, ο οποίος απάντησε στον Δήμαρχο για τα ζητήματα που ο κ. Πελετίδης έθεσε, επισημαίνοντας πως "θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία η λειτουργία Δημοτικού Κτηνιατρίου στο χώρο του Πανεπιστημίου", καθώς όπως επισημαίνει, αυτό δεν συμβαίνει πουθενά στον πλανήτη.

Παράλληλα, έθεσε ζήτημα συνάντησης με τον Δήμαρχο, ώστε να συζητηθούν και να βρεθούν λύσεις σε μιά σειρά από ζητήματα πυο εκκρεμούν, μεταξύ των οποίων ασφαλώς και το σοβαρότατο πρόβλημα με τα αδέσποτα.

Η απάντηση του Πρύτανη στην επιστολή του Δημάρχου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις