Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μόνα τους στα νοσοκομεία- Τα παιδιά που βλέπουν το σκληρό πρόσωπο της πανδημίας

Μόνα τους στα νοσοκομεία- Τα παιδιά που ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τα μέτρα προστασίας τα αφήνουν χωρίς αγκαλιά, φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη

Το σκληρό πρόσωπο της πανδημίας αντικρύζουν παιδιά που βρίσκονται σε νοσοκομεία της χώρας, μετά από εισαγγελική παρέμβαση. Πρόκειται για παιδιά που κρίθηκε αναγκαίο να απομακρυνθούν από το περιβάλλον τους και να μεταφερθούν σε κάποιο νοσοκομείο για έλεγχο της υγείας τους. Το ζήτημα αναδεικνύει μιλώντας στο thebest.gr o Πρόεδρος του Συλλόγου το Χαμόγελο του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος καθώς δεν επιτρέπεται , λόγω κορωνοϊού, να τους κρατούν συντροφιά αλλά και να τους παρέχουν υποστήριξη εθελοντές του Συλλόγου.

Παιδιά μόνα, χωρίς υποστήριξη και αγακαλιά στα κρεβάτια νοσοκομείων

«Πρόκειται για ευάλωτα παιδιά που ξαφνικά βρίσκονται ολομόναχα σε ένα χώρο. Είναι σαν να τιμωρούνται, έτσι το βιώνουν. Λόγω της πανδημίας και των μέτρων προστασίας, μένουν χωρίς την παρέα και την φροντίδα των εθελοντών μας που δεν μπορούν λόγω της κατάστασης να βρεθούν κοντά τους, στο προσκέφαλο τους. Η ανάγκη όμως να υπάρχουν εθελοντές κοντά στα παιδιά για ψυχολογικούς λόγους, είναι μεγάλη» λέει στο thebest.gr ο Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου «Το χαμόγελο του παιδιού» και αναρωτιέται «Τι φταίνε αυτά τα παιδιά;» .

Όπως εξηγεί ο κ. Γιαννόπουλος, η τήρηση των μέτρων προστασίας είναι απαραίτητη μέσα στα νοσοκομεία. Ωστόσο υπάρχουν  εθελοντές που θέλουν να βρίσκονται κοντά στα παιδιά. Να τους μιλούν, να τους διαβάσουν ένα παραμύθι. «Η αλήθεια είναι ότι προσπαθούμε να βρούμε λύση» αναφέρει χαρακτηριστικά. Από το σύλλογο αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρει, υπάρχει μόνο ένας εθελοντής ο οποίος φροντίζει κυρίως διαδικαστικά θέματα, στα νοσοκομεία αλλα και για ανάγκες που  προκύπτουν. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις