Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΣτΕ: Συνταγματική η εργοδοτική εισφορά 2% επί των εσόδων των ΜΜΕ υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ

ΣτΕ: Συνταγματική η εργοδοτική εισφορά 2...

Η εισφορά αυτή χρηματοδοτεί τον κλάδο υγείας του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με μια σειρά αποφάσεων της επταμελούς σύνθεσης του Α' Τμήματος, έκρινε συνταγματική και σύμφωνη την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α.) και το ενωσιακό δίκαιο την υπέρ του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.) εργοδοτική εισφορά 2% επί του ετήσιου κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων αμιγώς Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας (άρθρο 6 παρ. 1 περ. β' του α.ν. 248/1967, όπως η παρ. αυτή αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 24 του ν. 4498/2017).

Ειδικότερα, το Α΄ Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και εισηγητής ο πάρεδρος Βασίλης Ανδρουλάκης) απέρριψαν όλες τις αιτήσεις επιχειρήσεων Μ.Μ.Ε. και Ψυχαγωγίας (τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, εφημερίδες και περιοδικά) και Ενώσεων Ιδιοκτητών Μ.Μ.Ε. και Ψυχαγωγίας, οι οποίοι ζητούσαν την ακύρωση του Κανονισμού Είσπραξης Εσόδων και του Καταστατικού του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., που προβλέπεται εισφορά 2% επί του ετήσιου κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων Μ.Μ.Ε. και ψυχαγωγίας. Η εισφορά αυτή χρηματοδοτεί τον κλάδο υγείας του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. (άρθρο 19 παρ. 2 ν. 4549/2018).

Διαβάστε στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις