Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Rapid test: Σε ποιες περιοχές βρέθηκαν τα περισσότερα κρούσματα

Rapid test: Σε ποιες περιοχές βρέθηκαν τ...

Δείτε αναλυτικά

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν 1.223 rapid test από τα οποία 35 βρέθηκαν θετικά κρούσματα στον κορωνοϊό (2,86%). Τα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων αφορούν σε 20 άνδρες και 15 γυναίκες.

Παρατίθενται τα στοιχεία από τις σημερινές δράσεις σε ανοιχτούς χώρους ανά την Ελλάδα στις ακόλουθες περιοχές:

ΠΕ Δράμας - 10ο χλμ Δράμας-Καβάλας

Πραγματοποιήθηκαν 217 rapid test και προέκυψαν 9 θετικά (4,15%). Αφορούν σε 6 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 48 έτη.

ΠΕ Έβρου - Πάρκο Φώτης Κοσμάς

Πραγματοποιήθηκαν 384 rapid test και προέκυψαν 7 θετικά (3,80%). Αφορούν σε 3 άνδρες και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 40 έτη.

ΠΕ Μαγνησίας - Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου

Πραγματοποιήθηκαν 198 rapid test και προέκυψαν 9 θετικά (4,55%). Αφορούν σε 6 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 45 έτη.

ΠΕ Πέλλας - Σκύδρα

Πραγματοποιήθηκαν 192 rapid test και προέκυψαν 7 θετικά (3,65%). Αφορούν σε 4 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 51 έτη.

ΠΕ Ρόδου - Κατταβιά και Απολακκιά Νότιας Ρόδου

Πραγματοποιήθηκαν 75 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Τρικάλων - Πύλη Τρικάλων

Πραγματοποιήθηκαν 157 rapid test και προέκυψαν 3 θετικά (1,91%). Αφορούν σε 1 άνδρα και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 38 έτη.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε, νωρίτερα, 1.667 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα εννέα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 113185, εκ των οποίων το 52.8% άνδρες. Στα 367 τα νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και στα 316 στην Αττική.

Η μείωση στα μεγάλα αστικά κέντρα όσον αφορά ρυθμό αναπαραγωγής RT είναι ξεκάθαρη, καθώς αυτός ο αριθμός παραμένει κάτω από το 1, εξήγησε κατά την αποψινή ενημέρωση ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ωστόσο είπε ότι τα ενεργά κρούσματα παραμένουν ακόμη εξαιρετικά υψηλά, παρότι καταγράφεται μείωση των νέων κρουσμάτων 15-20% στην Αθήνα και 20-22% στην Θεσσαλονίκη. Επίσης, όπως είπε, καταγράφεται μικρή υποχώρηση στην διάγνωση νέων κρουσμάτων στους ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις