Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απόφαση δικαστηρίων σαν... πρόσληψη 23 γιατρών του πρώην ΙΚΑ στην Πάτρα

Απόφαση δικαστηρίων σαν... πρόσληψη 23 γ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Είχαν μείνει εκτός του συστήματος με νόμο του 2014

Μια απόφαση που για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της Πάτρας φαντάζει ως πρόσληψη 23 νέων γιατρών, πήρε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η απόφαση του Δικαστηρίου (1275/2019) κοινοποιήθηκε στην 6η ΥΠΕ και με απόφαση του Διοικητή Γιάννη Καρβέλη που την έκανε πλήρως αποδεκτή, επιστρέφουν 23 γιατροί (από τους 33 της Πάτρας που αφορούσε η σχετική απόφαση) στη θέση τους και με τους όρους που προβλέπονται από την δικαστική απόφαση. 

Το thebest.gr μίλησε με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας του Αγίου Αλεξίου Χαράλαμπο Μπακόπουλο, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την εξέλιξη αυτή που ενισχύει την πρωτοβάθμια φροντίδα, με δεκάδες γιατρούς. Μάλιστα το thebest.gr αποκαλύπτει και το σχέδιο αξιοποίησής τους που αφορά στην τοποθέτηση 8-9 γιατρών (καρδιολόγου, οφθαλμίατρου, δερματολόγου, παιδίατρου και γενικού ιατρού) στο πρώην ΙΚΑ της Γούναρη, ώστε και εκεί να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Οι γιατροί που πλέον επιστρέφουν στο προηγούμενο καθεστώς εργασίας τους, είχαν υποστεί βίαιη αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων με τον Νόμο 4238/2014. Με την αποδοχή της απόφασης του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ επιστρέφουν στις θέσεις τους καθώς δικαιώθηκαν δικαστικά, ενισχύοντας έτσι το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της πανδημίας που οι ανάγκες είναι μεγάλες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις