Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χριστούγεννα με περιορισμούς και κλειστά μπαρ και εστιατόρια- Πότε αναμένεται άρση του lockdown

Χριστούγεννα με περιορισμούς και κλειστά...

Μικρή χαλάρωση των μέτρων λίγο πριν τα Χριστούγεννα προτείνουν οι ειδικοί - Οι φόβοι για τον Ιανουάριο κρατούν κλειστή εστίαση και διασκέδαση

Ο ρυθμός αποκλιμάκωσης κρουσμάτων και διασωληνωμένων θα κρίνουν τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για την άρση του lockdown. Η επαναφορά στην κανονικότητα ωστόσο δεν πρόκειται ωστόσο να πραγματοποιείται άμεσα, καθώς η κατάσταση στο εθνικό σύστημα υγείας παρουσιάζει τάσεις αποσυμφόρησης, αλλά ...με ρυθμούς χελώνας.

Έτσι, το "άνοιγμα" αναμένεται να πραγματοποιηθεί κοντά στις γιορτές και μάλιστα με περιορισμούς αντίστοιχους με το Πάσχα που μας πέρασε, δηλαδή:

- θα απαγορεύεται η μετακίνηση από νομό σε νομό

- θα ισχύσει κατά πάσα πιθανότητα απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες

- θα παραμείνουν κλειστά μπαρ, κέντρα διασκέδασης, θέατρα, σινεμά, πολυχώροι ψυχαγωγίας και χιονοδρομικά κέντρα.

Στον αντίποδα, μια ακόμη οικογένεια θα συμπληρώνει τη λίστα των καλεσμένων του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν, όπως εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Κυριακή και ο Νικόλαος Καπραβέλος, Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, επεσήμανε πως το δεύτερο κύμα ξεκινάει τον Οκτώβριο και αναμένεται να τελειώσει τον Μάρτιο, γι αυτό και σημείωσε πως το απότομο άνοιγμα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. "Δεν πρέπει να ανοίξουμε. Η διασπορά είναι πλέον στη διπλανή μας πόρτα. Αυτός που θα ανοίξει αν θα ανοίξει θα πρέπει να γνωρίζει ότι ανοίγει με κίνδυνο της ζωής του" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλη τραγική. Κοινωνός μηνυμάτων από κάθε κατεύθυνση για επέκταση των περιοριστικών μέτρων, ώστε να υπάρξει σημαντική πρόοδος στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, ο Πρωθυπουργός τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ότι "το όποιο άνοιγμα πρέπει να είναι σταδιακό και ιδιαίτερα προσεκτικό", με την κυβέρνηση να μην βιάζεται να επιστρέψει σε ρυθμούς κανονικότητας χωρίς τις απαραίτητες επιδημιολογικές εγγυήσεις.

Σταδιακή επαναφορά

Με αυτά τα δεδομένα, η επαναλειτουργία των σχολείων θα είναι ο πρώτος σταθμός στην πορεία επανόδου στην κανονικότητα, με τα δημοτικά σχολεία να ανοίγουν στις 7 ή τις 14 Δεκεμβρίου.

Αντίθετα, ως το επικρατέστερο σενάριο τις τελευταίες ώρες φαντάζει να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, εστιατόρια) την περίοδο των γιορτών, ενώ σε περίπτωση που τελικά επαναλειτουργήσουν, αυτό τοποθετείται πιθανότατα τις παραμονές των γιορτών.

Ο μεγάλος "γρίφος" στο σχέδιο της σταδιακής επιστροφής εξελίσσεται το λιανεμπόριο, καθώς ο όγκος της αγοραστικής ζήτησης είναι ιδιαίτερα υψηλός, ενώ το άνοιγμα θα γίνει με φορά από τα μικρότερα προς τα μεγαλύτερα καταστήματα, περίπου από τις 14 Δεκεμβρίου και εξής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις