Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιμελητήριο Αχαΐας: "Εναρκτήρια Συνάντηση για το έργο INTECMED"

Επιμελητήριο Αχαΐας: "Εναρκτήρια Συ...

Ο κύριος στόχος του είναι η ανάπτυξη ολοκληρωμένων οικοσυστημάτων καινοτομίας σε τοπικό επίπεδο

«Ανάπτυξη θερμοκοιτίδων με επιδίωξη την καινοτομία, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τη σύνδεση της έρευνας με τη βιομηχανία στην περιοχή της Μεσογείου» : αυτός είναι ο στόχος του Ευρωπαικού έργου «INTECMED», με τίτλο Ιncubators for innovation and technological in the Mediterranean το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα (με ψηφιακό τρόπο λόγω περιορισμών πανδημίας COVID-19), στις 23 & 24 Νοεμβρίου 2020, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας συνάντησης που οργανώθηκε. Οι ομιλητές περιελάμβαναν όλους τους εταίρους του έργου από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Τυνησία και την Αίγυπτο.

Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Αχαΐας, "στο πλαίσιο της διήμερης διαδικτυακής συνάντησης, οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις βασικές λειτουργίες των φορέων που εκπροσωπούν, την ομάδα του έργου τους και το όραμά τους μέσω της υλοποίησης αυτού του έργου. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες έλαβαν, μέσω παρουσιάσεων, λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον στόχο του INTECMED, τα αναμενόμενα αποτελέσματά του, το χρονοδιάγραμμα, τη μεθοδολογία υλοποίησης και παρακολούθησης του έργου, τον κατάλογο των δραστηριοτήτων και των αποτελεσμάτων καθώς και τη συμβολή και το ρόλο τους. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις τόσο στα άλλα μέλη της εταιρικής σχέσης όσο και στους εκπροσώπους της κοινής τεχνικής γραμματείας του προγράμματος ENI CBC MED.

Ο κύριος στόχος του INTECMED είναι η ανάπτυξη ολοκληρωμένων οικοσυστημάτων καινοτομίας σε τοπικό επίπεδο για την υποστήριξη της μεταφοράς τεχνογνωσίας και της εμπορευματοποίησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων, προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των διαφόρων παραγόντων της καινοτομίας, ιδίως της επιστημονικής κοινότητας, των βαθμίδων εκπαίδευσης, του δημόσιου  και του ιδιωτικού τομέα (κυρίως Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις), αλλά και τους πολίτες. Η πηγή έμπνευσης για αυτό το έργο ήταν η καινοτόμος και επιτυχημένη διοργάνωση της έκθεσης Μεταφοράς Τεχνογνωσίας PATRS IQ, ενώ η προετοιμασία και η υποβολή για χρηματοδότηση επετεύχθη χάρη στην κοινή πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Το Επιμελητήριο Αχαΐας είναι ο Επικεφαλής εταίρος του έργου, του οποίου η διάρκεια είναι 30 μήνες. Οι άλλοι εταίροι είναι: Πανεπιστήμιο Πατρών-Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (Ελλάδα), ASCAME-Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Μεσογείου (Ισπανία), το Επιμελητήριο Εμπορίου, Βιοηχανίας, Υπηρεσιών και  Ναυτιλιάς της Σεβίλλης (Ισπανία), ο Τεχνολογικός Οργανισμός Ανδαλουσίας (Ισπανία), το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Cap Bon (Τυνησία), η Εθνική Υπηρεσία Προώθησης Επιστημονικής Έρευνας της Τυνησίας (Τυνησία), η  Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών-Αιγυπτιακών Επιχειρηματικών Συνδέσμων (Αίγυπτος), το Ίδρυμα Ανάπτυξης SEKEM (Αίγυπτος) και η Ομοσπονδία Αιγυπτιακών Εμπορικών Επιμελητηρίων "Alexandria Chamber" (Αίγυπτος)-συμμετέχει ως συνδεδεμένος εταίρος. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 3.679.607,73 ευρώ, εκ των οποίων 3.311.646,95 € η Ευρωπαική συνεισφορά μέσω του προγράμματος EΝI CBC Med και 367.960,73 € Εθνική συμμετοχή των συμμετεχουσών χωρών. Για το Επιμελητήριο Αχαΐας, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 452.576,83 € (Ευρωπαϊκή Συμμετοχή 407.319,15 € και 45.257,68 Εθνική Συμμετοχή).

Το έργο INTECMED εγκρίθηκε στην Πρόσκληση για Στρατηγικά Έργα του Προγράμματος Χρηματοδότησης ENI CBC MED 2014-2020, στο Ειδικό Αντικείμενο: A.2 - Υποστήριξη στην εκπαίδευση, την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία (Προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης) και κατά προτεραιότητα Άξονας A. 2.1 - Υποστήριξη της τεχνολογικής μεταφοράς και εμπορευματοποίησης των αποτελεσμάτων της έρευνας, το 2020".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις