Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Ελλάδα: Πρώτη η Πάτρα σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας - ΒΙΝΤΕΟ

Δυτ. Ελλάδα: Πρώτη η Πάτρα σε περιστατικ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ειδικά γραφεία της ΕΛ.ΑΣ. σε Πάτρα, Πύργο, Αγρίνιο

Η ενδοοικογενειακή βία στην Πατρα καλά κρατεί. Επίσημα στοιχεία της αστυνομικής διεύθυνσης Αχαΐας, το επιβεβαιώνουν. Από τις αρχές του 2020 έχουν καταγγελθεί 145 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, μόνο στην Πάτρα.Ειδικότερα,  το πρώτο τετράμηνο του 2020 το οποίο αφορά και στο δίμηνο της πρώτης καραντίνας, καταγράφηκαν στην Πάτρα 70 περιστατικά εκ των οποίων τα 57 αφορούν σε γυναίκες το 1 σε παιδί και 12 με θύματα άνδρες.

Στην Αχαΐα, το 2017 καταγράφηκαν 176 περιστατικά, το 2018 καταγράφηκαν 180 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, και το 2019 έφτασαν τα 222. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, σε καταγεγραμμένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ακολουθεί η Αιτωλοακαρνανία και αμέσως μετά η Ηλεία.

Τόσο στην Πάτρα όσο και στον Πύργο αλλά και το Αγρίνιο η ΕΛ.ΑΣ. έχει θέσει σε λειτουργία ειδικό γραφείο, το οποίο διαχειρίζεται περιστατικά και παρέχει πλήρη στήριξη στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Συνέντευξη Τύπου για το θέμα και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών, παραχώρησαν οι: Υπαστυνόμος Δημήτριος Αλεξανδρόπουλος, προϊστάμενος γραφείου ενδοοικογενειακής βίας ΠΕ Αχαΐας, η δικηγόρος οικογενειακού δικαίου Βασιλική Σέγγα και η Αρχιφύλακας Πέγκυ Δογάνη. 

Ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. για το φαινόμενο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις