Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η καραντίνα των πατρινών θέλει το μελομακάρονό της! Η κίνηση στα ζαχαροπλαστεία

Η καραντίνα των πατρινών θέλει το μελομα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Μπαίνουν στο κλίμα των εορτών

Χριστουγεννιάτικα γλυκά έχουν ξεκινήσει να αγοράζουν οι πατρινοί. Ειδικά φέτος λόγω του lockdown εξαιτίας του κορωνοϊού, μπήκαν πιο νωρίς στο κλίμα των γιορτών στολίζοντας τα σπίτια τους νωρίτερα από κάθε άλλη χρόνια, όπως είδαμε σε αμέτρητες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα social media.

Φυσικά τα γλυκά δε θα μπορούσαν να λείπουν. Τα μελομακάρονα είναι πρώτα στην προτίμηση των πατρινών ενώ όπως μαθαίνουμε οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες χρονιές ( 10 ευρώ το κιλό τα μελομακάρονα, 12 ευρώ οι κουραμπιέδες και 15 ευρώ οι δίπλες). 

Άλλωστε έτσι κι αλλιώς όπως αναφέρει στο thebest.gr ο Πρόεδρος  του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Αχαΐας, Ταξιάρχης Κάππας, οι πατρινοί συνηθίζουν να γεύονται από νωρίς τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά. «Ήδη από την 28η Οκτωβρίου δειλά δειλά εμφανίσαμε τα πρώτα μελομακάρονα. Μπορεί η καραντίνα και το lockdown να επηρέασαν τις εξόδους των  καταναλωτών όμως υπάρχει μία κινητικότητα. Οι περισσότεροι επιλέγουν να αγοράσουν μελομακάρονα που δεν είναι τόσο εύκολο να φτιάξεις στο σπίτι. Είναι θετικό ότι οι πατρινοί στηρίζουν τα τοπικά ζαχαροπλαστεία» λέει ο κ. Κάππας.

 «Από τώρα έχουν ξεκινήσει οι αγορές των παραδοσιακών χριστουγεννιάτικων γλυκών. Οι περισσότεροι επιλέγουν κυρίως μελομακάρονα» μας λένε από το Ζαχαροπλαστείο «Εντελβάις».

«Υπάρχει ζήτηση και κατανάλωση στα μελομακάρονα ενώ ακολουθούν και οι κουραμπιέδες. Μέχρι την γιορτή του Ανδρέα θα βγουν και οι δίπλες καθώς αρκετοί τις ζητάνε» μας λένε από το ζαχαροπλαστείο «Γλυκοτεχνίες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις