Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αιγιάλεια: Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου Διαχείρισης Υδάτων του ποταμού Σελινούντα

Αιγιάλεια: Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση...

Εντάχθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης"

Με μεγάλη ικανοποίηση, η δημοτική αρχή του Δήμου Αιγιαλείας ενημερώθηκε για την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργού κ. Θεοδωρικάκου να ενταχθεί στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το έργο της κατασκευής εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού και κεντρικών αγωγών μεταφοράς νερού Δήμου Αιγιαλείας, ενός έργου που όχι τυχαία έχει χαρακτηριστεί «εμβληματικό», μιας και με τη λειτουργία του θα λύσει με τον βέλτιστο τρόπο το ζήτημα της υδροδότησης της πόλης του Αιγίου αλλά και οικισμών όλης της Αιγιάλειας.

Η ένταξη σε χρηματοδότηση, αποτελεί το κορυφαίο βήμα μιας μακράς διαδικασίας, που διήρκησε 20 και πλέον χρόνια, μιας και αποτέλεσε όραμα του αείμνηστου Δημάρχου Αιγίου Αλέκου Μέγαρη και της τότε δημοτικής αρχής. Περνώντας από χρονοβόρες και δύσκολες γραφειοκρατικές διαδικασίες, η ευτυχής κατάληξη αποτελεί δικαίωση για όσους διαχρονικά πίστεψαν στο έργο αυτό και προσπάθησαν για τη σημερινή θετική εξέλιξη, που αφορά όχι μόνο το σήμερα αλλά και τις επόμενες γενιές.

Το υψηλό ποσό χρηματοδότησης (19.547.295€) καταδεικνύει και της σπουδαιότητα του έργου, που θα εξασφαλίσει επαρκή ποσότητα και ποιότητα νερού για μεγάλο μέρος του Δήμου Αιγιαλείας, αποφέροντας παράλληλα ένα σημαντικό οικονομικό όφελος για τους δημότες, μιας και θα επιφέρει τη σταδιακή μείωση του τιμολογίου ύδρευσης.

«Η Αιγιάλεια αλλάζει προς το καλύτερο. Η χαρά μας είναι μεγάλη και ταυτόχρονα προχωρούμε με σοβαρές και προσεκτικές κινήσεις για ακόμα περισσότερα έργα, μικρά και μεγάλα, με γνώμονα τον πολίτη και τις πραγματικές, ουσιαστικές ανάγκες του» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Το διυλιστήριο του Σελινούντα «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» είναι ένα έργο εφάμιλλο του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού Αιγίου. Από την υλοποίηση και λειτουργία του συνολικού έργου, θα εξασφαλιστεί όχι μόνο η επαρκής ποσότητα αλλά και ποιότητα νερού για τον καταναλωτή αλλά και επιπλέον θα επιλυθεί κατά ορθολογικό τρόπο η διαχείριση και η προστασία του υδατικού δυναμικού της ευρύτερης περιοχής, με την καλύτερη εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων του Σελινούντα για τη σημερινή και για τις επόμενες γενιές.

Αρχικά είχε ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» και τελικά εντάχθηκε σήμερα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του ΥΠΕΣ, μετά από δέσμευση του Υπουργού κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, λόγω της ωριμότητας και της σημασίας του έργου για την περιοχή και αφού εγκρίθηκαν, επίσης επί δημαρχίας Καλογερόπουλου, οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου.

Το διυλιστήριο θα κατασκευαστεί κοντά στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών, σε μια έκταση 10 στρεμμάτων που έχει εκμισθώσει για πενήντα χρόνια η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας από την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών και θα διυλίζει 900 κυβικά την ώρα.

Οι περιοχές που θα υδροδοτηθούν είναι οι εξής:

1. Δημοτική ενότητα Αιγίου: η πόλη του Αιγίου και οι τοπικές κοινότητες Βαλιμιτίκων, Τεμένης, Διγελιωτίκων και Κουλούρας.

2. Δημοτική ενότητα Διακοπτού: Διακοπτό, Νικολέϊκα, Ριζόμυλος, Ελαιώνας, Ελίκη, Τράπεζα και Πούντα.

3. Δημοτική ενότητα Συμπολιτείας: Ροδοδάφνη, Άκολη, Άβυθος, Πανόραμα, Σελιανίτικα και Λόγγος.

4. Δημοτική ενότητα Ερινεού: Ν. Ερινεός, Καμάρες, Ζήρια και Λαμπίρι.

Τα έργα μεταφοράς περιλαμβάνουν σωληνωτό δίκτυο αγωγών και πιο συγκεκριμένα:

-Αγωγός μεταφοράς συνολικού μήκους 10.500 m περίπου, από την δεξαμενή αποθήκευσης νερού πλησίον του διυλιστηρίου έως την υφιστάμενη κεντρική δεξαμενή της πόλης του Αιγίου (θέση Ρούβαλη) που έχει όγκο 1.500 κυβικά.

-Ανατολικός αγωγός μεταφοράς συνολικού μήκους 17.400 m περίπου, έως τη δεξαμενή του οικισμού Τράπεζας.

-Δυτικός αγωγός μεταφοράς συνολικού μήκους 12.000 m περίπου έως την δεξαμενή του οικισμού Ζήριας.

Επιπλέον το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών μέσω 6.000 ασυρμάτων-μετρητικών διατάξεων κατανάλωσης των δικτύων ύδρευσης για τη δραστική μείωση των διαρροών σε ζώνες υδροδότησης των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης με Σταθμούς Ελέγχου Κατανάλωσης στις τοπικές κοινότητες Διακοπτού, Ελαιώνα, Σελιανιτίκων, Λόγγου και Καμαρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις