Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Δυτ. Ελλάδας: "Η τηλεκπαίδευση ΔΕΝ είναι εκπαίδευση!"

Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Δυτ. Ε...

"Tο Υπουργείο Παιδείας έχει τεράστια ευθύνη για όσα συμβαίνουν" αναφέρει η Ομοσπονδία

"Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θεωρεί ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει τεράστια ευθύνη για όσα λαμβάνουν χώρα στο χώρο της εκπαίδευσης, καθώς είχε 7 ολόκληρους μήνες να προετοιμαστεί για την τεχνική επάρκεια του συστήματος και για την έκδοση παιδαγωγικού υλικού ασύγχρονης εκπαίδευσης σε περίπτωση νέου lockdown, ενώ το κλείσιμο των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα θα επιτείνει την ανισότιμη εκπαίδευση των μαθητών, όπως αποδείχθηκε και από το κλείσιμο των σχολείων την περασμένη σχολική χρονιά", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η οποία συνεχίζει:

 Την ώρα που επικρατούν τραγικές συνθήκες στα σχολεία μας, με υπεράριθμα τμήματα, στοιβαγμένους μαθητές σε ακατάλληλες αίθουσες και κτίρια με συνθήκες που εξαφανίζουν τη δυνατότητα τήρησης των αποστάσεων και την ίδια στιγμή που τα σχολεία μας έχουν ελάχιστες καθαρίστριες οι οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν στα υγειονομικά πρωτόκολλα, το υπουργείο παιδείας δεν έχει λάβει  καμία απολύτως μέριμνα για την υγειονομική και μορφωτική θωράκιση των σχολείων! Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πόσο δίκιο είχαν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που διεκδικούσαν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.

Η Κυβέρνηση, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις υποδομές και τον τεχνολογικό εξοπλισμό για κάθε μαθητή ώστε απρόσκοπτα να μπορεί να συμμετάσχει στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ορίζει υποχρεωτική την τηλεκπαίδευση με συνέχεια της διδακτικής ύλης και καταχώρηση απουσιών στους μαθητές.

Η τηλεκπαίδευση ΔΕΝ είναι εκπαίδευση! Τίποτε δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ζωντανή μαθησιακή διαδικασία και τις ανοιχτές σχολικές τάξεις.

Διαφωνούμε κάθετα με το απογευματινό πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης σε μικρά παιδιά, καθώς οι συγκεκριμένες ώρες είναι παιδαγωγικά ακατάλληλες και δημιουργούν πρόβλημα στις οικογένειες.

Θεωρούμε βλαπτική παιδαγωγικά και ψυχοσυναισθηματικά την υπέρμετρη (σχεδόν επί 5 ώρες ημερησίως) έκθεση μικρών παιδιών σε μια οθόνη, προτείνοντας ως πιο πρακτικό και προσφορότερο τον συνδυασμό σύγχρονης και ασύγχρονης διδασκαλίας, ο οποίος εφαρμόζεται σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες.

Επίσης, θα πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει σε πολλές οικογένειες, οι οποίες έχοντας 2 και 3 παιδιά που είναι μαθητές στην ίδια βαθμίδα εκπαίδευσης και  αδυνατούν να συμμετέχουν ταυτόχρονα στην τηλεκπαίδευση. Εκτός κι αν το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί δεδομένο, ότι κάθε οικογένεια μπορεί να διαθέτει δυο και τρεις υπολγιστές, laptop, tablet!

Ως Ομοσπονδία Γονέων απαιτούμε: Η κυβέρνησης και το Υπουργείο Παιδείας να προμηθεύσει άμεσα όλους τους μαθητές της Β’θμιας και της Α’θμιας εκπαίδευσης, με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό και τη σωστή διαδικτυακή υποστήριξη ώστε να εξασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στη διαδικτυακή εκπαίδευση για όσο καιρό χρειαστεί λόγω πανδημίας.

 Καμιά καταγραφή απουσίας σε μαθητές που δεν έχουν τα μέσα να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση.

 Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και internet, που θα στερεί σε μαθητές τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία.

 Αναβάθμιση του ΠΣΔ για να μπορούν με ουσιαστικούς όρους να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές στην εκπαιδευτική διαδικασία. Όχι στην αντιπαιδαγωγική μέθοδο της online μετάδοσης του μαθήματος που δε διασφαλίζει τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών. Η τηλεκπαίδευση ως αναγκαίο μέτρο σ’ αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες και όχι ως μόνιμη επωδός δεν πρέπει να αποτελέσει μέτρο που θα επιτείνει ακόμα περισσότερο την ανισοτιμία στη μόρφωση των παιδιών μας

 Επιπλέον απαιτούνται μέτρα όπως αυτά που διεκδικεί η Ομοσπονδία από την αρχή της σχολικής χρονιάς:

  - Ολιγομελή τμήματα με 15 μαθητές ανά τάξη εν μέσω πανδημίας 

  - Επαρκή καθαριότητα

  - Δωρεάν μέσα ατομικής υγιεινής & δωρεάν test και σωστή  ιχνηλάτηση.

  Διεκδικούμε από τους αρμόδιους φορείς, την άμεση επίλυση των προβλημάτων και τη διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης στη γνώση για όλους, αλλά και στη δημόσια υγεία.

  Να σας υπενθυμίσουμε ότι η εκπαίδευση είναι συνταγματικό δικαίωμα όλων των παιδιών!   

 

Για το Δ.Σ.

                                            

                          

  Ο Πρόεδρος                                                 

Παρασκευόπουλος Δημήτριος

Η γραμματέας                           

 Σαββανή Σάντρα

                  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις