Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: "Σε ετοιμότητα για το lockdown"

Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: "Σε ετοιμό...

Η Επιτελική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, η Επιτελική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έπειτα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, προκειμένου να συνεκτιμηθούν τα δεδομένα που διαμορφώνονται έπειτα από την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διάδοσης του COVID-19., όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

"Κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, τονίστηκε ότι ο μηχανισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ αποφασίστηκε να ενταθούν οι έλεγχοι καθώς και οι προσπάθειες ενημέρωσης των επαγγελματιών και των πολιτών για την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα υπηρεσιακής λειτουργίας, αλλά και το καθεστώς απασχόλησης του προσωπικού στο πλαίσιο του περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 και προστασίας της δημόσιας υγείας, βάσει των νόμων και διατάξεων που τίθενται σε ισχύ από το Ελληνικό Κράτος και τα αρμόδια Υπουργεία. Παράλληλα έγινε αποτίμηση των αποθεμάτων που υπάρχουν σε υλικά ατομικής προστασίας και υγιεινής, ενώ αποφασίστηκε να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση αυτών στις δομές και υπηρεσίες της Περιφέρειας για την προστασία των υπαλλήλων.

Τέλος συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής επικοινωνία των μελών της Επιτελικής Ομάδας και διαρκής ενημέρωση του Περιφερειάρχη, προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα ζητήματα που τυχόν θα προκύπτουν.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΔΕ, Γιώργος Σύρμος, η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Γεωργία Πλώτα, ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας, Κωνσταντίνος Κόλλαρης, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Θεόδωρος Λάμπος, ο Διευθυντής Γραφείου Περιφερειάρχη Γιάννης Μάκκας και ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, Νικόλαος Γυφτάκης".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις