Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

“Triangle of Sadness”: Η υπερπαραγωγή που γυρίζεται στο Κατάκολο

“Triangle of Sadness”: Η υπερπαραγωγή πο...

Στη θαλαμηγό "Χριστίνα Ωνάση"

Άρωμα από Hollywood εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, λαμβάνει το Κατάκολο. Μπορεί ο τουρισμός να έχει εκλείψει, μπορεί το γραφικό ψαροχώρι να είναι “νεκρό”, όμως τα γυρίσματα της ταινίας “Triangle of Sadness” του βραβευμένου με το "Χρυσό Φοίνικα" Σουηδού σκηνοθέτη Ruben Östlund (Ρούμπεν Εστλουντ), έχουν στρέψει το ενδιαφέρον σε αυτή την όμορφη γωνιά της Ηλείας.

Αφορμή για τα γυρίσματα εδώ - έχουν ξεκινήσει αρκετούς μήνες πριν στην χώρα μας και κυρίως στην Χιλιαδού της Εύβοιας - έδωσε η παρουσία του Christina O, της μυθικής θαλαμηγού του Αριστοτέλη Ωνάση, που τόσο τον περσινό όσο και τον φετινό χειμώνα, ελλιμενίζεται στο Κατάκολο.

Το cast της ταινίας που πραγματεύεται σύμφωνα με πληροφορίες την αναζήτηση ενός ναυαγίου με θησαυρό, έχει ηχηρά ονόματα του Hollywood όπως αυτό του πολύ γνωστού Woody Harrelson (Γούντι Χάρελσον) και του νεαρού συμπατριώτη του Harris Dickinson (Χάρρις Ντίκινσον), της Charlbi Dean (Τσάρλμπι Ντιν Κριεκ) και του Zlatko Buric (Ζλάτκο Μπούριτς).

Ο Woody Harrelson, ο Harris Dickinson κσ...

Ο Woody Harrelson, ο Harris Dickinson κσι η Charlbi Dean, πρωταγωνιστές της ταινίας

Το «Triangle of Sadness» αποτελεί το αγγλόφωνο ντεμπούτο του σκηνοθέτη, ο οποίος είχε αποκαλύψει πριν μερικούς μήνες στις Κάννες στοιχεία της πλοκής στο Variety. Κατά τη διάρκεια μιας πολυτελούς κρουαζιέρας, τα πράγματα ξεφεύγουν εκτός ελέγχου όταν ο μαρξιστής καπετάνιος αποφασίζει να εκδικηθεί τα μοντέλα - επιβάτες του. Ο συνδυασμός της ναυτίας, από μία ταυτόχρονη δυνατή καταιγίδα, και της τροφικής δηλητηρίασης επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα και οι επιβάτες του πλοίου καταλήγουν ναυαγοί σε ένα νησί.

Ο Woody Harrelson με τον σκηνοθέτη Ruben...

Ο Woody Harrelson με τον σκηνοθέτη Ruben Östlund στα γυρίσματα της ταινίας.

Η Carolina Gunning και ο Zlatko Buric σε...

Η Carolina Gunning και ο Zlatko Buric σε ένα στιγμιότυπο από τα γυρίσματα πάνω στο Christina O.

Ο Woody Harrelson διαβάζει το Μανιφέστο ...

Ο Woody Harrelson διαβάζει το Μανιφέστο του Κομμουνισμού.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιούναι στην Σουηδία και στην Ελλάδα. Σχεδόν το σύνολο των γυρισμάτων στην σκανδιναβική χώρα ολοκληρώθηκαν και πλέον γυρίζεται το 60% της ταινίας στην Ελλάδα.

Καθημερινά οι συντελεστές της ταινίας που αναμένεται το 2021 στους κινηματογράφους, απολαμβάνουν τον καλό καιρό που επικρατεί στην Ηλεία και ανοίγονται στα ανοιχτά του Κατακόλου για τα πολύωρα γυρίσματα στην πολυτελή θαλαμηγό.

Όλη η ομάδα του Σουηδού σκηνοθέτη και των Ελλήνων συνεργατών της Heretic - του Γιώργου Καρναβά και του Κωνσταντίνου Κοντοβράκη - και του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, διαμένει σε ξενοδοχείο της περιοχής και στον ελεύθερο χρόνο απολαμβάνει την τοπική φιλοξενία.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκείνος που απουσιάζει από τα γυρίσματα στο Κατάκολο, είναι ο μεγάλος σταρ Γούντι Χάρελσον, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν περιλαμβάνεται η παρουσία του, στις σκηνές που απομένει να γυριστούν εδώ.

Να σημειώσουμε πως η εταιρία παραγωγής τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα με καθημερινά τεστ στους συντελεστές, κάτι που διαπιστώσαμε και χθες όταν στο τέλος των γυρισμάτων ειδικό υγειονομικό κλιμάκιο ανέμενε στον κεντρικό προβλήτα του λιμένα Κατακόλου για το σκοπό αυτό.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η Ηλεία μετατρέπεται σε πλατό γυρισμάτων μεγάλης κινηματογραφικής παραγωγής. Το 2008 στην Αρχ. Ολυμπία είχαν γυριστεί σκηνές από την ταινία “Έρωτας αλά Ελληνικά” (My Life in Ruins) με την ελληνοαμερικανίδα Νια Βαρδάλος, τον Ρίτσαρντ Ντρέιφους, τον Αλέξη Γεωργούλη…

Και ας μην ξεχνάμε πως δημιουργία του Film Office στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας αυτό το σκοπό έχει, να προσελκύσει μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές στην περιοχή και η Ηλεία, με τις ομορφιές της, τους χώρους αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, τις απέραντες παραλίες της, τα ποτάμια και τις λίμνες της, το μοναδικό δρυοδάσος της Φολόης, αποτελεί ιδανικό προορισμό.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight