Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Ισχυρό ενδιαφέρον στις οντισιόν του "Υπηρέτη δύο αφεντάδων" που θ' ανεβάσει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Ισχυρό ενδιαφέρον στις οντισιόν του &quo...

Την παράσταση θα σκηνοθετήσει ο Τσέζαρις Γκραουζίνις με προγραμματισμένη πρεμιέρα την Πρωτοχρονιά του 2021

Ολοκληρώθηκε όπως μάθαμε, η οντισιόν αναζήτησης ηθοποιών για τη νέα κεντρική θεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που προγραμματίζεται να κάνει πρεμιέρα την Πρωτοχρονιά του 2021, «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι (1707-1793) στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων.

Την παράσταση θα σκηνοθετήσει ο Λιθουανός στην καταγωγή, Τσέζαρις Γκραουζίνις και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα αναλάβει να υποδυθεί τον βασικό ρόλο του Τρουφαλντίνο, ενός πανέξυπνου όσο και κατεργάρη υπηρέτη που έχει την τύχη- ατυχία, να δουλεύει για δύο αφεντικά. Τον ρόλο έχουν υποδυθεί κατά το παρελθόν ο Γεράσιμος Γεννατάς σε ανέβασμα μάλιστα του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη το 2000 αλλά και ο Αιγιώτης Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, το 2011 σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα.

Το ενδιαφέρον των ηθοποιών για την οντισιόν ήταν μεγάλο και σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασαν κοντά στους 150 ηθοποιούς το τριήμερο των ακροάσεων. Είναι μία ευφρόσυνη βενετσιάνικη κωμωδία πολύ ταιριαστή και αγαπημένη του κοινού που στη δύσκολη περίοδο του διανύουμε, θα χαρίσει κέφι και αισιοδοξία στους θεατές.

Βέβαια ήδη προβληματισμός επικρατεί και στους κόλπους του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με την όλη κατάσταση και τον φόβο μήπως το επόμενο διάστημα «κοκκινίσει» και η Πάτρα & η Αχαΐα ακολουθώντας την Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές που είναι επιβαρυμένες λόγω covid-19. Στην Αθήνα και την Αττική για παράδειγμα, είδαμε πως ενώ είχαν ξεκινήσει θεατρικές παραστάσεις, αναγκαστικά σταματούν από την Τρίτη 3/11 λόγω των μέτρων που τίθενται σε ισχύ για όλο τον Νοέμβριο.

Οι αναγνώσεις και πρόβες πάντως της νέας παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας αναμένεται αν δεν προκύψει κάτι, να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες μέρες.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture