Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καθολικό lockdown στην Θεσσαλονίκη από αύριο το πρωί – Μετακινήσεις μόνο με sms

Καθολικό lockdown στην Θεσσαλονίκη από α...

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στην ημέρα από την κυβέρνηση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά στην κατάσταση στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr αποφασίστηκε καθολικό lockdown στην πόλη από αύριο το πρωί.

Κλειστά θα είναι όλα τα καταστήματα ακόμα και στο λιανεμπόριο και οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με sms. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά. Επίσης θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από το νομό και προς αυτόν.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στην ημέρα από την κυβέρνηση. 

Τη λήψη περαιτέρω μέτρων για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού, λόγω της ταχύτατης εξάπλωσης της επιδημίας στη Θεσσαλονίκη, θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπως δήλωσε ο ίδιος κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ο κ. Κικίλιας έφτασε το πρωί στη Θεσσαλονίκη, όπου μετείχε σε σύσκεψη στο ΑΧΕΠΑ, με τον διοικητή του Νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτρη Τσαλικάκη και την υπεύθυνη του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα, Τζίνα Λεπτοκαρίδου.

Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα στηρίξει να νοσοκομεία και το προσωπικό τους καθώς και το Εθνικό Σύστημα, ενώ παράλληλα επέρριψε ευθύνες σε κάποιους λίγους που, όπως τόνισε, «διακινδύνευσαν και διακινδυνεύουν άμεσα τη ζωή και την υγεία όλων».

«Η κυβέρνηση χτύπησε πολλά καμπανάκια κινδύνου νωρίς, επαναλαμβάνω όμως, κάποιοι δεν άκουσαν. Είμαστε υποχρεωμένοι, αυτή τη στιγμή, να περιορίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού και να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Γι αυτό και θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη λήψη περαιτέρω μέτρων έτσι ώστε να περιοριστεί ο κορονοϊός», σημείωσε ο κ. Κικίλιας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια ακριβώς θα είναι αυτά τα μέτρα.

Στη συνέχεια, ο υπουργός μετέβη στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Να σημειωθεί ότι ο κ. Κικίλιας λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη Θεσσαλονίκη μετά την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 έθεσε χτες σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το οποίο εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ στην πόλη. Συγκεκριμένα, προστέθηκαν 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο Παπανικολάου και 5 κλίνες στο νοσοκομείο Χαλκιδικής.

Την ανάγκη για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για τη Θεσσαλονίκη, που θα περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 ή τις 9 το βράδυ και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού, υπογράμμισε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: «Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα, στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικού lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία».

Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι «δε θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown», ενώ πρόσθεσε πως στόχος είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της Νέας Παραλίας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις