Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σμύρνη: 70χρονος βγηκε ζωντανός από τα χαλάσματα, 33 ώρες μετά

Σμύρνη: 70χρονος βγηκε ζωντανός από τα χ...

Δεκάδες ακόμα εγκλωβισμένοι άνθρωποι- 51 νεκροί

Συγκλονιστικές εικόνες από την Σμύρνη που έχει γεμίσει ερείπια μετά τον σεισμό. Ηλικιωμένος απεγκλωβίστηκε ζωντανός μετά από 33 ώρες στα χαλάσματα! Δεκάδες ακόμα εγκλωβισμένοι άνθρωποι. Συνεχίζουν τις δραματικές προσπάθειες τα σωστικά συνεργεία στην Σμύρνη, προκειμένου να εντοπίσουν τους δεκάδες εγκλωβισμένους ανθρώπους στα συντρίμμια που άφησε ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ.

Ένας 70χρονος ανασύρθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από τα ερείπια κτιρίου που είχε ισοπεδωθεί στην δυτική Τουρκία, όπου παρέμεινε παγιδευμένος για 33 ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο Αιγαίο την Παρασκευή, από τον οποίο 51 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στη χώρα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

O 70χρονος Αχμέτ Τζιτίμ, ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του κτιρίου κατοικιών “Riza Bey”, ένα από τα 20 κατοικημένα κτίρια που κατέρρευσαν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού της Παρασκευής.

20 κατεστραμμένα κτίρια

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 20 κτίρια καταστράφηκαν στην περιοχή Μπαϊρακλί της Σμύρνης, ενώ η τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών AFAD αύξησε τον απολογισμό των νεκρών από τον σεισμό σε 49 από 43 που είχε ανακοινώσει προηγουμένως.

“Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που έχουμε, 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 896 τραυματίστηκαν”, αναφέρει η AFAD σε ανακοίνωσή της.

Η υπηρεσία αυτή σημείωσε επίσης ότι ως τις 09:30 σήμερα το πρωί τοπική ώρα (08:30 ώρα Ελλάδος) συνολικά 850 μετασεισμοί είχαν γίνει αισθητοί στην Τουρκία με τους 40 από αυτούς να είναι μεγαλύτεροι των 4 βαθμών.

Μέχρι στιγμής συνολικά 682 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ενώ 214 εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην Τουρκία.

Με πληροφορίες από newsit

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις