Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Uncover: Μια νέα πρωτοβουλία του thebest.gr με motion graphic videos, podcasts και έρευνα

Uncover: Μια νέα πρωτοβουλία του thebest...

Μια δημοσιογραφική προσπάθεια γέννημα θρέμμα της εποχής της...

Η πετυχημένη σειρά podcast του thebest.gr επιστρέφει και μετεξελίσσεται. Μια νέα δημοσιογραφική προσπάθεια, υπό τον τίτλο “Uncover” επενδύει στα νέα μέσα-new media και προσφέρει στο κοινό νέα ηχητικά ντοκιμαντέρ και visual content περιεχόμενο.

Μέσω της νέας “σειράς” επεισοδίων με τη χρήση motion graphics, την ανάλυση και οπτικοποίηση των data, και όλων των σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών, θα προσπαθήσει να...αποκαλύψει όλες τις πτυχές των θεμάτων που καταπιάνεται. Έρευνα, ανάλυση, αφιερώματα αλλά και άποψη συνθέτουν τη νέα αυτή πρωτοβουλία του thebest.gr, που επιθυμεί να υπηρετήσει ένα δημοσιογραφικό αντιπαράδειγμα, γέννημα θρέμμα της εποχής του. 


Σε αυτόν τον πρώτο κύκλο επεισοδίων το Uncover επιχειρεί να μας “εισάγει” στις αμερικανικές εκλογές.

Με αφορμή την επικείμενη πολιτική μονομαχία Τραμπ-Μπάιντεν, θα δημοσιευθεί σήμερα το βράδυ το χρονολόγιο της κατάκτησης των εκλογικών δικαιωμάτων από τις διάφορες κοινωνικές και φυλετικές ομάδες στις ΗΠΑ κατά τους δύο προηγούμενους αιώνες, καθώς και επιχειρείται να απλοποιηθεί το πολύπλοκο αμερικανικό εκλογικό σύστημα. Με τη συστηματική ανάλυση data και την οπτικοποιημένη παρουσίασή τους, ο θεατής έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει αν υπάρχουν ομάδες που αποκλείονται από το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ και ποια μέθοδος χρησιμοποιείται για τον αποκλεισμό τους.

Στα επόμενα video θα παρουσιαστούν οι σημαντικότερες πολιτικές πλατφόρμες και καμπάνιες της τελευταίας τριαντακονταετίας και το πως αυτές διαμόρφωσαν το αμερικανικό αλλά και παγκόσμιο πολιτικό γίγνεσθαι. Τον κύκλο θα κλείσουν οι εκλογές της εποχής των κοινωνικών δικτύων(εκλογή Ομπάμα), αλλά και των fake news(εκλογή Τραμπ). Οι συντελεστές των εκλογών αναλύοντας τα δεδομένα των ψηφοφόρων(πολιτεία διαμονής, μορφωτικό επίπεδο, φύλο, φυλή) θα προσπαθήσουν να επισήμανουν τους παράγοντες που θα καθορίσουν τις φετινές εκλογές, αλλά και να προβούν σε προβλέψεις. 


Στη σειρά των motion graphic video, έρχονται να λειτουργήσουν συνεπικουρικά συνεντεύξεις-vidcast με πρόσωπα από την ελληνική, αλλά και την αμερικανική πολιτική πραγματικότητα, ενώ λίγο πριν τις 3 Νοεμβρίου-ημέρα των εκλογών, θα κυκλοφορήσει και το podcast του Uncover, στο οποίο θα συνοψίζονται όλα τα συμπεράσματα που έχουν θα εξαχθεί. 


Υ.Γ Σε όλα τα video θα υπάρχουν ενσωματωμένοι ελληνικοί υπότιτλοι, ώστε να είναι προσβάσιμα σε όλους τους συμπολίτες μας. 


Καλή μας αρχή. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις