Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: LIVE η ενημέρωση από τον Ν. Χαρδαλιά και τον Γκ. Μαγιορκίνη

Κορωνοϊός: LIVE η ενημέρωση από τον Ν. Χ...

508 νέα κρούσματα

Με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην Κοζάνη, που έγινε και η πρώτη “κόκκινη” περιοχή της χώρας, γίνεται και σήμερα, Παρασκευή 16.10.2020, η ενημέρωση για το πώς “κινείται” ο κορωνοϊός στην Ελλάδα.

Γκίκας Μαγιορκίνης και Νίκος Χαρδαλιάς έχουν πάρει τις θέσεις τους στο υπουργείο Υγείας και ενημερώνουν ζωντανά για τα δεδομένα γύρω από τον κορωνοϊό.

Τον λόγο αρχικά πήρε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος ενημέρωσε πως από τα 508 νέα κρούσματα του 24ώρου, τα 227 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ 63 καταγράφηκαν στην Θεσσαλονίκη.


Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε επιμέρους στοιχεία της ενημέρωσης του ΕΟΔΥ, τα οποία προκαλούν ανησυχία, όπως για παράδειγμα ο αριθμός των διασωληνωμένων, που παραμένει υψηλός, αλλά και τα στατιστικά στοιχεία της εβδομάδας.

“Κάποια σημάδια σταθεροποίησης” υπάρχουν για την Αττική όπως είπε ο καθηγητής, ωστόσο το… καμπανάκι εξακολουθεί να “ηχεί”, καθώς όπως είπε η επιδημία είναι σε σημείο ανοδικής καμπύλης και με την αύξηση της θερμοκρασίας θα αυξηθεί και η μεταδοτικότητα.

Ο N. Χαρδαλιάς για την Κοζάνη
Ακολούθως, ο Νίκος Χαρδαλιάς πήρε τον λόγο αναφέροντας κάποια στοιχεία σχετικά με την έξαρση του κορονοϊού σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, στέλνοντας το μήνυμα πως ακριβώς τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να χαλαρώνουμε.

Τόνισε πως η επιδημιολογική κατάσταση είναι σταθερή, αλλά με μεγάλη πίεση και στην Ελλάδα παρά την σταθεροποίηση η κατάσταση είναι εξαιρετικά εύθραυστη. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, συνέχισε και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Κοζάνη ήταν η πρώτη περιοχή που έγινε… κόκκινη. “Σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς πήραμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες”, συμπλήρωσε, αναλύοντας τις δράσεις του ΕΟΔΥ γύρω από τα τεστ, αλλά και τα δεδομένα για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις